Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha boncolás láttán megéheztem...

Ha boncolás láttán megéheztem az azt jelenti, hogy beteg ember vagyok?

Figyelt kérdés

Remélem maradhat a kérdés, igyekszem nem durván fogalmazni.

Szóval egyetemen egészségtudományi szakon tanulok és volt egy olyan tárgyunk, hogy igazságügyi orvostan. Már levizsgáztunk ebből a tárgyból novemberben, csak az oktató által beígért boncolás elmaradt és a mai napon került rá sor pótlásként (opcionális volt annak akit érdekelt).

Én elmentem, mert sosem láttam még élőben holttestet sem, nemhogy boncolást.

Bementünk egy öltöző szerűségbe ahol be kellett öltözni, majd onnan beléptünk a boncterembe ahol 3 boncasztal volt és mindegyiken feküdt egy holttest. Teljeskörű boncolást nézhettünk meg, apró részletekre bontották.

Amikor odaért a boncolás, hogy az agyat vágták fel és mutatták a fehérállományt akkor éreztem azt, hogy éhes vagyok. Lehet számított az is, hogy nem ettem előtte. És ami a lényeg, hogy nekem a fehérállományról valamiért a fehérszalonna jutott eszembe. Hentes családból származok, így sok ilyesmit eszek.

Lényeg a lényeg...vége lett és az volt nekem az első, hogy a meki felé vettem az irányt. Ott jóízűen megtömtem a hasamat és utána indultam el haza.

Mikor itthon elmeséltem anyám azt mondta, hogy beteg vagyok és pszichiáterhez kellene mennem.

Tényleg beteg lennék emiatt?

tegnapelőtt 00:37
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Hát injább, mint később a csillagba.
tegnapelőtt 00:42
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Az első boncolás, és az első műtét. Emlékszem, utána elmentünk kajálni, mert mi is megéheztünk. Semmi bajod.
tegnapelőtt 00:44
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 Köszi, megnyugodtam, hogy más is volt így :)
tegnapelőtt 00:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Rendszeresen a Dr. Csontot nézem evés közben. Legutóbb úgy kaparták ki a pépes maradványokat valahonnan. Élőben pedig nem egyszer ettem úgy, hogy apám a halat pucolta és a véres pikkely a kajámra pottyant. Azt is megettem. Teljesen hidegen hagy a vér látványa
tegnapelőtt 06:17
 5/8 A kérdező kommentje:
#4 Én is szoktam halat pucolni. Van, hogy a leszálló nyers hús részeket meg is eszem. Imádom a halat :)
tegnapelőtt 15:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Én igazságügyi orvostani intézetben voltam rezidens egy időben (nem szakvizsgáztam végül), mi is gyakran megéheztünk boncolás közben, teljesen normális dolog. Volt egy boncmester, aki hentes volt korábban, ő nagyon szeretett a kolbászról meg a szalonnáról beszélni munka közben. Viszont volt olyan kolléga is, aki az ottani élmények hatására vegetáriánus lett.
tegnapelőtt 15:51
 7/8 A kérdező kommentje:
#6 szuper :) Akkor mostmár tényleg megnyugodtam.
tegnapelőtt 15:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Én ápoló vagyok, egyszer láttam boncolást. Büdös volt és ennyi. A műtőből farkaséhesen jövök ki szinte mindig. Ami megvisel gyomorilag, azok a nőgyógyászati kisműtétek. Az az egy, ahol mindig a beteg mellett állok, ha oda vagyok beosztva. (Szerencsére ritkán fordul elő) Na, akkor órákig enni sem tudok.

40/N

tegnapelőtt 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!