Egy enyhe égési sérülésnek mennyi idő kell, hogy nyomtalanul meggyógyuljon?
attól függ mennyire vékony ott a bőröd,és mennyire enyhe az az enyhe égési sérülés
nekem kézfejem égett meg legutobb,lábas alja ért hozzá,elég gyenge a bőröm,1 hónapja volt,még mindig látszik a helye (bezzeg nagyim törlő nélkül is simán megfogja,olyan vastag már a kezén a bőr)
Ez erősen függ a bőröd minőségétől.
Nekem pl. még kamaszkoromból maradt egy folt a kézfejemen (igaz, hogy halvány, de mégis ott van!) amikor ügyetlenül nyúltam be a sütőbe, pedig még csak hólyagos sem volt. A másik eset tavaly tavasszal történt: a serpenyőből kifröccsent egy kis forró olaj, egyenesen a hasamra. Azonnal letéptem magamról a pamutpólót és beálltam a hűvös, majdnem hideg zuhany alá. Egy kb.8 centi hosszú és egy-másfél centi széles csík lett, körülötte 1-2 pöttyel, de csak egy kis részén nőtt egy hólyag. A mai napig ott éktelenkedik a barna csík és a néhány barna pötty a hasamon. Én ilyen peches vagyok.
Ha más jellegű sebeid szépen gyógyultak, akkor jó eséllyel ez is (szinte) nyom nélkül fog meggyógyulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!