Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Édesapám nem hajlandó kórházba...

Édesapám nem hajlandó kórházba menni,szerintem haldoklik.Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Külön élünk,én 500 km-el távolabb lakom.

Kb.5 napja nagyon rosszul van,keveset tud enni,és inni is.Gyorsan fogy állítólag.

Telefonon keresztül nagyon nehezen tudok vele kommunikálni.Alig értem mit mond,de azt mondta hogy nem akar mentőt.

69 éves életerős ember,de van egy alhasi sérve,amit nem volt hajlandó soha kezeltetni.Irtózik a kórháztól,hiába mondtam hogy hívok mentőt,nem engedi.

Az élettársa se csinál semmit,pedig ott van mellette!

Azt mondja nem engedi neki fater,hogy mentőt hívjon.

Tiszában vagyok vele,hogy mit okoz a kezeletlen sérv.

Mit tegyek?

Tartsam tiszteletben a kérését?

ma 11:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%

5 nap alatt mennyit tudott volna fogyni?

Majd ő dönt erről.

ma 12:05
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem 5 napja fogy,régebb óta.

5 napja van nagyon rosszul,fájdalmai régóta vannak.

ma 12:07
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
Lelkiismereti ÉS JOGI okokból is, hívd fel az ottani háziorvosát, és küld ki hozzá! Ha a doki nem megy, akkor mentőt!
ma 12:17
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem is beszélj a háziorvossal és az élettársával. Emellett megteheted azt is, hogy felhívod a mentőket, és elmondod mi van, kimennek hozzá és maximum elutasítja a kezelést.
ma 12:22
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
Semmit nem tudsz tenni. Ha ő nem akar kórházba menni, nem fogják bevinni. Joga van dönteni a saját életéről. Ez neked nehéz, de el kell fogadni.
ma 12:23
 6/11 AzImi ***** válasza:
54%
Ügyelet vagy háziorvos akit először hívni kellene.
ma 12:24
 7/11 anonim ***** válasza:
37%
Van olyan helyzet, amikor megtagadhatja az egészségügyi ellátást. Ilyen helyzetben a legtöbb, amit tehetsz, hogy kipuhatolod, hogy mik a problémái és milyen megoldásokra nyitott. Ha nem ilyen a helyzet, akkor pedig orvoshoz kell vonszolni vagy az orvost hívni őhozzá.
ma 12:30
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

Próbálj meg elutazni hozzá, és személyesen beszéljetek. Vidd el orvoshoz, vagy hívd ki hozzá. Ha súlyos a helyzet, akkor pedig a mentőt.

Annál is inkább menj el, mivel nehezen tudtok beszélni, lehet hogy már olyan állapotban van, hogy nem is tud igazán ésszel gondolkozni.

Személyesen lehet hogy egészen másképpen fest majd az amit te most feltételezel, akár jó, akár rossz irányba.

Ezt meg kell tenned, mert ha nem cselekszel, és esetleg baj lesz, bánni fogod, hogy nem tetted meg amit meg lehetett volna. Nem lesz másik édesapád.

ma 12:56
 9/11 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem is menj el hozzá. Ha fel tudsz hívni egy rokont/jó ismerőst a közelben, hogy nézze meg, akkor azt is megpróbálhatod.

Egy kizáródott sérv életveszélyes hashártyagyulladáshoz vezet.

ma 13:04
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
Ez a baj,hogy nem volt még kórházban.Nagyon szégyenlős lehet.El kell mondani ez a műtét már nem úgy történik,mint régen.Az egész alhas takarva van.
ma 14:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!