Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha a 3 pontos inzulin vizsgála...

Ha a 3 pontos inzulin vizsgálaton minden értékem jó,de a 120 perces cukrom alámegy az éhgyomrinak,akkor az már inzulinrezisztencia?

Figyelt kérdés
febr. 5. 15:22
1 2
 1/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem.
febr. 5. 17:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Csak akkor nem értem miért mondta a doki,hogy szedjem az 1000 mg-os Meckformint.
febr. 6. 05:47
 3/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Akkor lehet valami mégsem jó, csak te gondolod,hogy minden oké. Mennyivel megy a 120-as a 0-s cukorérték alá? Nehéz így értékek nélkül ezt találgatni, inzulin értékeket sem tudjuk, Homa indexet sem.
febr. 6. 06:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Cukor 4.11

5.01

3.12

Inzulin 5.30

39.5

8.00

Ezek a 0,60,120 percesek.

Homa 0.70

febr. 6. 17:17
 5/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez nem IR, az biztos. De valami nem jó. Vagy rosszak a kérések, vagy nem volt jól bekeverve az ital, esetleg nem úgy ittad meg, vagy nem is ittad meg ahogy kell. Véleményem szerint az a gyanús, hogy a cukor bekerül a szervezetbe és utána bár jó az inzulin érték, de a 0 és 60 perc között történik valami, kellene legalább egy 5 pontos mérés.
febr. 6. 19:27
 6/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Vagy van valami olyan amyagcsere zavar, ami miatt a cukor nem szívódik fel.
febr. 6. 19:28
 7/11 A kérdező kommentje:

Magánban csináltattam, de úgy ittam meg a löttyöt, ahogy kell. Rendesen fel is keverte az asszisztens. Max. arra tudok gondolni, hogy annyi fizikai aktivitásom volt, hogy hazamentem autóval, ahol ültem majd visszamentem.

Csak azért gondolkodtatott el, mert a házi orvos jelezte, hogy bár ő nem endokrin, de nyilván van sok inzulinrezintens a páciensek között és annyit lát, hogy ezek az értékekek jó, és még azt is megemlítettem, hogy az endokrinológus, akinél voltam, előszerettel húzza rá minden 2. nőre, hogy inzulinrezisztens.

Barátnőm tényleg az, neki sokkal rosszabbak az értékei, mégis csak 750 mg-ot szed a Merckforminból.

febr. 7. 16:32
 8/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Jaaa, hát akkor az egész vizsgálatnak semmi értelme nem volt. Amíg le nem telik a 2 óra, addig nem szabad semmit sem csinálni, semmilyen aktív dolgot, szinte csak ülni lehet. Így meg kell ismételni, ezek nem jó értékek.
febr. 7. 22:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Értem,de gondolom háromszoros értékek akkor sem lennének,ha meg sem mozdulok.
tegnapelőtt 07:28
 10/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
IR-es nem vagy szerintem, de erről az eredményről semmit sem lehet mondani. Ha mozogsz, inzenzív izommunkát végzel, a cukor is hamarabb elhasználódik, sokkal gyorsabb inzulinválasszal, véleményem szerint ezért esezt be ennyire a 120 perces is, a 75 grammos terhelés az nyugalmira van kitalálva, nem véletlen, hogy a terheléses vizsgálatokat ott helyben végig kell ülni, persze kicsit lehet sétálgatni, de se dohányozni, sem futni, sem autót vezetni, sem sokat vagy gyorsan gyalogolni nem szabad, még a lépcsőzést is mellőzni kell.
tegnapelőtt 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!