Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen egy véradás?

Milyen egy véradás?

Figyelt kérdés

Voltatok már véradáson?

Milyen "élmény"?

Milyen érzés hogy levesznek belőled fél liter vért? Hogyan készültök rá, és milyen utána?

Sosem adtam még vért.

ma 16:07
 1/4 anonim válasza:
78%

Nekem utána van egy jóleső, kellemes, fáradtságérzetem.

Előtte meg annyi, hogy egyél, igyál!

ma 16:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Én voltam. Nekem a legfurcsább élmény az volt, ez évekkel ezelőtt a Karolina úton az OVSZ-nél, hogy ki kellett tölteni egy kérdőívet, utána bemenni egy orvosi helyiségbe ahol azonnal jött az utasítás, hogy vetkőzzek le derékig. És akkor ujjbegyszúrás, vérnyomásmérés, fonendoszkóppal meghallgatott a doki, sóhajtsak stb. Utána fel lehetett öltözni és ezt követte a véradás. Ami maga az intravénás tű beszúrását jelentette, az kicsit kényelmetlen volt, de amúgy semmit nem éreztem, csak láttam, ahogy telnek a zsákok. Utána adtak egy kajacsomagot, várni kellett egy ideig és eljöhettem. Engem ez a sóhajtós orvosi vizsgálat lepett meg csak.
ma 16:15
 3/4 anonim válasza:
2. Azt csak "jobb helyeken" csinálják, főleg első véradóknál, vagy ha olyan korú vagy.
ma 16:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Én meg se éreztem. Se közben, se utána, igazából sosem érzem a vér "hiányát". Sosem érzek se fáradtságot, se semmit, elég jól tűröm. :) Előtte mindenképp igyál!
ma 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!