Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Laktózérzékenység, de pozitív...

Laktózérzékenység, de pozitív lett a laktuloz tesztem is?

Figyelt kérdés

Én nem is tudtam, csak ismerősök mondták, hogy laktózérzékenység esetén jár némi adókedvezmény. Utánanéztem és azt találtam, hogy csak akkor igényelhető ez, ha a laktuloz kilegzeses teszt negatív mellé.

Nekem először laktuloz tesztem készült, ami pozitív lett. Arra kaptam antibiotikumot + probiotikumot, majd ezek után egy hónappal, most voltam a laktóz kilegzeses teszten, ami szintén pozitív lett.

Ha jól értem, akkor csak abban az esetben lehetnék jogosult a kedvezményre, ha megismételnénk a laktuloz tesztet és az negatív lenne?

Igazából mondjuk mivel erről eddig nem is tudtam, nem feltétlenül ez az elsődleges most, hanem hogy kiderüljön, mi a bajom. Mivel a laktuloz is korábban pozitív lett, SIBO lett megállapítva és azért kaptam a gyógyszereket. Lehet, hogy a laktozt is most emiatt nem bírja a szervezetem, vagy éppen fordítva?

Az eredmenyeimet kiértékeli csak jövőheten kaptam időpontot a doktornal, egyelőre csak a tesztek voltak meg. Laktóz, laktuloz, coliakia, fruktoz. Utóbbiak negatívak lettek, a két kilegzeses lett pozitív.

Állandó puffadással és szekelesi gondokkal kerestem fel az orvost.

Tejterméket meg nem is eszem napi szinten, mégis minden nap felpuffadok és fáj a gyomrom.

tegnap 15:02
 1/3 anonim ***** válasza:
62%

Így van. Ha a laktulóz pozitív, fel van borulva a bélflóra es hamjs laktóztesztet eredmenyezhet, ezért nem fogadják el.

Illetve az adókedvezményhez a neg laktuloz, poz laktoz melle kell egy genetikai laktoz teszt is

tegnap 15:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a H2 kilégzés teszted pozitív arra már jár az adókedvezmény, mert tökmindegy, hogy miért de egészségkárosultnak számítasz.

A leletet bekell vinni és egy gasztroenterológus megírja neked az adókedvezményes papírt. Amit leadsz a munkahelyen és onnantól kapod is az adókedvezményt.

tegnap 15:46
 3/3 A kérdező kommentje:

#1 a genetikai nem csak akkor kell, ha visszamenőleg szeretném igényelni?

Na mindegy, majd jövőheten megbeszélem az orvossal, hogyan tovább.

tegnap 19:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!