Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Holnap lesz mandula műtétem....

Holnap lesz mandula műtétem. Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sajnos nem sok mindent mondtak, tulajdonképpen semmit, interneten keresgéltem mit ehetek majd stb.

Tényleg ennyire pokoli az utána lévő időszak? Meddig fájt neked? Felnőttként műtenek, altatásban...

Hajatmosni nem lehet 10 napig, ez igaz?

Mennyire nem lehet hajolni? Mert tulajdonképpen már ahhoz hogy felvegyem a zoknimat, hajolnom kell.

jan. 28. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem eloszor kifolyt az orromon a leves utana, mert nem tudtam kontrollalni a nyelest orr- es garatmanula nelkul. Es persze a tanyer fole hajoltam gyerekkent.
jan. 28. 15:37
 2/9 A kérdező kommentje:

Basszus, szegénykém...

Nekem a garatot szedik ki csak.

jan. 28. 15:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Engem 2 hónapja operáltak. Szerintem egyáltalán nem volt vészes, horror amiket neten írtak, persze mindenki máshogy éli meg. Az altatás után nekem nem volt semmi bajom, tudtam beszélni, egyáltalán nem fájt semmim. Műtét napján csak jeges vizet ihattam és vizes jégkrémet ehettem. Ezt a szokást érdemes tíz napig megtartani. A vizet nekem 5-6 napig szívószállal volt kényelmes inni. Napi három Cataflamot szedtem éjfélkor, reggel nyolckor és délután négykor. En tudtam szilardat enni a második naptól. Ha két Cataflam között kicsit jobban kezdett fájni vagy duzzadni akkor gyorsan értem egy Calippo-t. Ezt akar napi 3-4x illetve az fájdalomcsillapító bevétele előtt 2-3 órával már jeges vizet kortyolgattam ez teljesen lehúzta a fájdalmat. Egy hét múlva volt kontroll en aznap vettem be utoljára cataflamot utána elég volt a jeges víz és a jégkrém. En másnap már vezethettem, bármit lehetett csinálni, sportolni 14 nap után lehetett. Hajat en mostam 3 nap után, zuhanyzas közben így nem kellett a fejemet lehajtani. Tantum verdét fújtam napi 3-4x. Tejterméket nem lehetett enni 14 napig. Nekem másnap már semmi bajom nem volt, volt energiam, semmi különöset nem éreztem a jeges víz és jégkrém minden problemamat megoldotta. Szerintem ne aggódd túl, hűteni kell ezerrel és akkor nem lesz probléma.
jan. 28. 21:28
 4/9 anonim ***** válasza:
#3 30 éves vagyok
jan. 28. 21:28
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ez segített. Nekem sajnos 5 napig bent kell lennem. Remélem működik a fagyasztó. 😂
jan. 28. 22:36
 6/9 anonim ***** válasza:
5nap? Volt valami komplikáció?
jan. 29. 21:57
 7/9 A kérdező kommentje:

Tegnap műtöttek de kifogtam nagy bunkó nővért, rám se néznek és nem segítenek. Fájdalomcsillapítóért könyörögni kell. Azt mondták ma hajnalban már ehetek kekszet, chipset, ropit??! Minden mást kívánok, de ezekre gondolok már fajdalmaim vannak.

Betolnék egy rizskását vagy pudingot de félek azt mondják, egyek kekszet ami lehetetlen. :D

Levegőt alig kapok. Eddig szuper.

jan. 30. 05:45
 8/9 anonim ***** válasza:
En mondjuk másnap reggel már johettem haza, azért is kérdeztem h miért kell öt napot lenned. Vigyel be nyugodtan saját fájdalomcsillapítót ha nem adnak, nekem is volt már korábbi mutetnel h rauntam a konyorgesre és inkább szedtem a sajatom. Nem vittél magaddal kaját? En műtét másnapján már rendes szilárd ételeket ettem, de a mézes kalácsot a jégkrémek mellé nagyon tudom javasolni, mintha simogatta volna a torkomat :D
jan. 30. 19:23
 9/9 A kérdező kommentje:

4 nap lesz bent végül, nem 5. Kaját adnak, de hozattam is be. Hoztam be fájdalomcsillapítót de az nagyon erős, 5. nap körülre tartogatom.

Nekem a pudingok simogatják. :D

jan. 31. 08:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!