Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tüdőgyulladás miatti lélegezte...

Tüdőgyulladás miatti lélegeztetőgépes altatásból ki szoktak jönni a betegek?

Figyelt kérdés
Mennyi az esélye?
tegnapelőtt 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Vírusos vagy bakteriális? Mennyi idős a beteg? Van bármilyen alapbetegsége? Mióta van gépen? Miért van gépen? ( pl. nem kapott levegőt, megelőzés, antibiotikum miatt, pihentetés miatt?)
tegnap 00:02
 2/6 anonim ***** válasza:
27%
Kovid idején nem biztos.🙄
tegnap 00:43
 3/6 A kérdező kommentje:

Vírussal kezdődött, az ment rá a tüdejére, az vírusos nem?

Amúgy 32 éves és nincs alapbetegsége. Nem jutott elèg oxigénhez, ezért altatták és tették gépre.

tegnap 04:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ki szoktak jönni.
tegnap 05:26
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
#4 Így azért bőven jók az esélyek.
tegnap 05:28
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Fiatal, alapbetegség nélkül, ez mindenképpen jó, viszont arra számítani kell, hogy a tüdő lassan regenerálódik.

Én szintén 32 évesen kaptam vírusos tüdőgyulladást, kórházba vittek fulladással, 88%-os vér oxigén-szinttel. Én ébren, maszkkal kaptam oxigént, de majdnem egy hónapig beteg voltam és utána még szintén hosszú hónapokig fulladtam kisebb terhelésnél is (pl. dombra felsétálva). Ezt bele kell venni, hogy nehezen gyógyul, szövődményekkel járhat. Nálam utána asztmát állapítottak meg, 2 évig szenvedtem, aztán megjavult annyira a tüdőm, hogy futáson kívül mindent tudok csinálni. Nekem mindkét tüdőfelet érintette. Volt a kórházban egy kicsit idősebb lány akkor ugyanezzel, ő gépen volt, de ő is helyrejött, csak ugyanolyan lassan, mint én, szóval esély van, de az orvosai tudnak erről érdemben beszámolni, milyen állapotban van, mi várható stb.

tegnap 09:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!