Egy csipőprotézis műtét során megsérült (elvágott) nyirok gyüjtőér "összefércelhető"?
Figyelt kérdés
2010. nov. 7. 17:52
1/2 JRC válasza:
Csípőprotézis műtét során az elkerülhetetlenül átvágásra kerülő apró nyirokereket nem szokták újra egyesíteni. A nyirokelfolyás így is megoldott marad, és a csípőízület környékén nincs is olyan méretű nyirokér, aminek az egyesítése technikailag egyáltalán megoldható lenne.
(Hasonlóan az apró artériák és vénák is lekötés vagy égetés segítségével kerülnek elzárásra.)
2/2 A kérdező kommentje:
Csak nagyon röviden.Szenvedőalanya vagyok a nyirokér elvágásának, mert azóta dagad a lábom és rendszeres kezelésre szorulok.A nyirokerek professzorasszonyától tudom:A nyirokerek a láb kisujától kezdve szedik össze és szállitják a salakanyagot az első elosztóközpontba az ágyékban lévő nyirokcsomóba, ahonnak az továbbkerül a tisztitóhelyekre stb.Ha törvényszerü lenne, akkor ez a jelenség mindkét lábamnál jelentkezne, de szerencsére csak az egyik lábamnál van emiatt gond.Egyébként az ér vastagsága a vágás körül, megkérdezve a prof.ot, aki erre a kiuját mutatta.Az ér szine szintelen.Nem egy ismerősömnél, de mondhatom a házastársamat is neki a harmadik után sincs - szerencsére -lábdagadása.Az orvosától tudom, odafigyelés kérdése, mert az ér ott van.
2010. nov. 8. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!