Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Most en bulimiás vagyok?

Most en bulimiás vagyok?

Figyelt kérdés
Nem tudom megallapitani. Parszor meghanytattam magam, es napokig koplaltam, az mar anorezianak vagy bulimianak szamit?

tegnap 20:24
 1/2 anonim ***** válasza:
Egy egészséges ember ilyet nem csinál.
tegnap 21:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez függ egyéb tünetektől is, például hogy mennyit, hogyan eszel (amikor eszel), milyen a testi egészséged, ha lány vagy rendszeresen megjön-e stb...

Ha anorexia és bulimia tüneteit is produkálod, de egyik kategóriába sem esel pontosan bele, akkor lehetséges, hogy EDNOS/OSFED-del (Eating Disorder Not Otherwise Specified) küzdesz, ami egy gyűjtőfogalom az olyan evészavarokra, amik nem illenek bele az anorexia, bulimia, vagy egyéb specifikus diagnózisok kritériumjaiba sem.

Viszont sem én, sem akárki más a gyakori kérdéseken nem tudja ezt sem diagnosztizálni, sem kezelni. Ha úgy érzed, hogy ez egy problémává vált az életedben, keress fel egy szakorvost.

Nem akarlak ijesztgetni, de nem véletlenül a leghalálosabb mentális zavarok közé sorolhatóak az evészavarok. A bulimia különösen veszélyes, gyakran előfordul (nem kizárólag) kórosan alacsony testtömeg-indexű bulimiásoknál, hogy félrenyelnek, megfulladnak a hányásukban. Persze, most könnyű azt mondani, hogy te nem fogsz arra a szintre jutni, de valamikor ők is voltak egészségesek. Egyél egészségesen, ha diétázni szeretnél, maradj az alapanyagcserédhez (BMR) szabott kalóriamennyiségnél (erre vannak online kalkulátorok), és figyelj oda a makrotápanyagjaid (zsír, fehérje, szénhidrát) egészséges feloszlására. Hatásosabb lesz, mint a koplalás, és jobban is fogod érezni magad mind testileg, mind lelkileg.

ma 04:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!