Vese nélkül lehet élni?
Persze, legutóbb jött hozzánk egy emberke gyakorlaton és kérdezte a doki, hogy milyen a vizelete(általános kérdés volt, akkor látta először). Válasz: vizeletem? 5 éve nem volt vizeletem!
Rendszeres dialízis mellett lehet élni vese nélkül. Általában 3 naponta szoktak járni, mert nagyon hosszú egy kezelés. De a 3. nap végére már teljesen rosszul vannak.
Utolsó vagyok
Hozzáfűzném, hogy a vesének nem csak a vizeletkiválasztás a szerepe, hanem hormonokat is termel amiket pótolni kell.
Én vese kezelt vagyok kronikus vese elégtelenségben a balt kivették a jobb oldali is leált mostanában alig ha 2 nap alatt 3dl vizeletet választ ki, és ráadásúl görcsöl fáj valószínűleg ezt is kiveszik.
A vese dializis klényege a felesleges víz kiszűrése a szervezetből és a méregtelenítés, de mellé bizony oda kelkl figyelni naponta mennyit iszol. Ha semmi vizeleted nincs akkor napi fél vagy max 1 liter folyadék.
Másik dolog nem 3 naponta van dializis hanem 2 naponta azaz heti 3 alkalommal napi 4 órás.
Van a hemo dializis mikor betegszállító visz hoz és a központben gépen dializálnak 4 órában, és van a predializis azaz hasi dializis ami hashártyán keresztül történik azaz a szűrő a hashártyád, de ez csak 4 évig végezhető mert ezt a funkciót csak eddig bírja a hashártya.Utána úgy is hemora kell járni.
Lehet vele élni 6 éve járok dializisre mellette dolgozom, csak bizony utazgatni nyaralni nem igen lehet elmenni főleg külföldre hisz 2 naponta dializis, nem minden esetben oldható meg a nyaralás helyszínéhez közel vagy más országban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!