Lehet öregkorban gyógyszerek nélkül élni?
Figyelt kérdés
Én (50) még nem szedek semmi gyógyszert, de emlékszem, hogy a nagyszüleim rengeteg félét szedtek, a nagymamám halála után egy fél istállónyit találtunk. (Oda rakta, amit nem szedett be.) Most a szüleim vannak 70 felett, és fejenként szednek vagy 8-10 félét rengeteg pénzért. Vérnyomáscsökkentő, koleszterincsökkentő, emésztéssegítő, refluxellenes, meg már követni se mindig tudom, hogy mi ellenes. És másoknál is ezt látom, hogy 60 felett már rengeteg félét szednek. Eddig azt hittem, ez a normális, mindenki szedi. De tegnap felbukkant a Duna Tv-ben egy öreg néni (nem figyeltem, hány éves), és azt mondta, hogy ő semmit nem szed, mert méregnek tartja. Létezik ez?2011. jan. 15. 09:10
1/3 anonim válasza:
Létezik. Most eü-ben tanulok ezért körbenézegettem kicsit, hogy a környezetemben levő öregek mégis mire és miért szednek gyógyszert.
1-2 kivételével az összeset csak bebeszélik maguknak, hogy kell vagy az orvosnak találnak ki valami problémát, hogy legyen mit panaszkodni.
Én nagymamám pl vízhajtót és claritine-t is szed... Rendszeresen. Mégis minek? Nincs oka rá.
2/3 anonim válasza:
Ugye-ugye mekkora hatalma van a gyógyszeriparnak és az őket támogató orvosoknak? A pénz manapság többet ér az emberéletnél, tisztességnél.
3/3 Dudok Andrásné válasza:
Lehet bizony !! Amit láttál igaz lehet!! Sok Magyar ember ma csak megy és irja fel doktor ur ezeket és lehet fele már rég nem is kellene!!Nekem anyukám sosem volt megfázva sem, pedig papucsban, otthonkában seperte a havat is!Soha nem volt nála még algopirin sem!!Persze vannak sziv vagy érrendszeri,v.cukor problémák,de ez alapjában véve genetika is!!Persze manapság a stresszes élettel sok minden magyarázható és a betegségek 80% a szerintem ennek köszönhető!Sosem felejtem el, mikor a lányom szült és a védőnőt megkérdezte mit ehet mit nem??Erre a nő, hogy mit ettek a tarlón a régi anyák?? Milyen igaza volt?? MINDENT ettek ittak ,nem volt ennyi étrend hülyités stb.Fontosak a természetes gyógyszerek:Méz, foghagyma,citrom,gyömbér stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!