Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Antibiotikum kúra utáni...

Antibiotikum kúra utáni tartós hasmenés?

Figyelt kérdés
5 hete kezdtem el egy antibiotikum kúrát ami 6 napig tartott (bölcsességfog műtét miatt). Már a kúra alatt jelentkezett a hasmenés, de a gyógyszer elhagyása után pár nap alatt elmúlt. 1 hétig minden rendben volt, majd ismét visszatért a hasmenés szép lassan. Már másfél hete tart és semmi jele annak, hogy enyhülne. Normafloret végig szedtem a kúra alatt is és most is, sőt már 3 napja enterolt és protexint is szedek. Más tünetem nincs, csak hasmenés. A diétát pedig már 1 hete csinálom és már szinte éhezek. 1 hét alatt 3 kilót már fogytam. Hatalmas étvágyam van de alig ehetek valamit és az is kijön belőlem. Szerintetek mi áll a háttérben? Mit tegyek?

dec. 23. 08:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem túl biztató. Nekem dec 11-én műtötték ki a bölcsességfogam. Dalacint írt fel az orvos. Azóta hasmenés 5-6x naponta. én elinixet szedek, és tasectant, mert ezt javasolta párom nagynénje, aki háziorvos. A Házidokimhoz majd csak 30-án jutok el ezzel. Remélem mindketten meggyógyulunk.
dec. 28. 19:07
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi, az elinixet szerintem én is kifogom próbálni. Neked is jobbulást!
dec. 28. 19:38
 13/16 anonim ***** válasza:
De jó probiotikummal próbálkoztok vagy továbbra is az említett alacsony hatóanyagtartalmúakkal?
dec. 29. 09:55
 14/16 A kérdező kommentje:
A Protexin balance és az Elinix nem elég jók?
dec. 29. 13:56
 15/16 anonim ***** válasza:

Nekem az elinixtől hasmenésem volt. Nem antibiotikum miatt szedtem. Hanem nem volt jó a gyomrom. Csinálni akartam egy kúrát, de csak rontott a helyzeten. Én jutavit probiotikumot szoktam szedni.

Meg gyomorvédőt - esomeprazolt.

Az helyre rak.

dec. 29. 16:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Figyelj, amiben nem éri el a 20-30 milliárdot az egy adagnyi CFU, az nem elég jó egy ennyire felborult bélflórára. Enterolnak akkor van helyzeti előnye, ha antibiotikum kúra ALATT szeded, mert nem hat rá az antibiotikum, de emlékeim szerint pl. van benne laktóz, ami alapból egy hasmenésindukáló összetevő, különösen ha hiányzik a normál bélflóra.
dec. 29. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!