Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Reszelő-szerű hang jön a...

Reszelő-szerű hang jön a légutakból, pl. váltott vállkörzésnél, vagy felsőtest jobbra-balra forgatásánál. Úgy tűnik, a légzésemet is befolyásolja. Fájdalommal nem jár. Mi okozhatja ezt, és mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés

dec. 21. 13:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha dohányzol, az okozhatja, hogy a hörgők különös hangot produkálnak bizonyos mozdulatokra. Saját történetem: nekem is azzal kezdődött, aztán sípolt. Eleinte viccesnek tűnt, aztán elkezdtem köhögni. Egy éjszaka olyan erősen ingerelt, hogy másnap elmentem az ügyeletre. Antibiotikum, köhögéscsillapító, hörgőtágító spray nem sokat segített, csak átmenetileg lett jobb.

Folytatás: Tüdőgyógyászat - röntgen - COPD. Az alkalmazott terápia annyit segített, hogy most csak ritkán kell a sprayt használnom.Önkéntes alapon tüdőfű teát ittam, mikor romlott a helyzet. Mindenképp menj orvoshoz és kérj röntgen vizsgálatot, nehogy késő legyen. Ja én évtizedek óta nem dohányzom és mindössze 12 évig szívtam heti 1 dobozzal.

dec. 22. 05:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Voltam már mellkas röntgenen ami negatív. Van olyan is hogy tüdőröntgen? Vagy az ugyan az?
dec. 22. 08:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Tüdőgyógyásztól kérd a beutalót. Ott végeznek légzésfunkciós vizsgálatot is.
dec. 24. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!