Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valakiről leírják, hogy...

Ha valakiről leírják, hogy "halál oka: végelgyengülés", akkor igazából mi történik a szervezetében?

Figyelt kérdés

dec. 2. 18:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
A szervezet fokozatosan leáll ilyenkor,egyszerűen a szervezet nem képes tovább fenntartani magát
dec. 2. 18:56
 2/16 kürtőskalácska ***** válasza:
100%

Szimplán már nem bírja tovább.

Szerintem ez az egyik legjobb halál már ha lehet ilyet mondani.

Szépen nyugodtan elalszol.

dec. 2. 19:25
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
A nagyon öregek szoktak így távozni. Szerencsések, mert magas kort, 80-100 évet értek meg egészségesen.
dec. 8. 21:54
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ember is a végén mondhatni "elvirágzik".
dec. 10. 13:56
 5/16 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Újabban már nagyon ritkán írják rá ezt, az én nagymamám végelgyengülésben halt meg pár éve, és azt írta rá a doki, hogy keringési elégtelenség.

Anyakönyvvezető vagyok, a 90 fölöttiek halottvizsgálati bizonyítványán legtöbbször csak ez van, hogy keringési elégtelenség, mert közvetlenül az okozza végülis a halált a végelgyengülésben meghaló személyeknél.

dec. 18. 08:55
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Bármi is a halál kiváltó oka - életkor, vagy betegség, mindegy - a halál azért következik be, mert a keringés összeomlik. Pont.
dec. 22. 19:25
 7/16 anonim ***** válasza:
63%

A nagyapám teljesen egészségesen,életében még nem volt orvosnál, az összes foga is megvolt, vagy 96 évesen bánatában halt meg. Áprilisban meghalt a 92 éves felesége, májusban bánatában utánament. Szó sem volt keringési elégtelenségről. Egyszerűen így döntött, és elaludt.

A halotti bizonyítványát nem láttam, nem tudom mi volt benne. De amilyen egészséges volt, biztos nem a keringése omlott össze.

A másik nagyapám 94 évesen halt meg, annak a halálánál ott voltam. Nem akart vacsorázni, de a feleségem rábeszélte hogy legalább egy banánt egyen meg, ne éhesen menjen aludni. Megetette, megsímogatta a feleségem kezét, sóhajtott egy nagyot, és mosolyogva eltávozott. A kövérsége miatti nehézkes mozgásán kívül neki sem volt semmmi baja.

Az Ő halotti bizonyítványában sem tudom, mit írtak.

dec. 23. 16:04
 8/16 anonim ***** válasza:
63%

A 96-os szám előtti "vagy" fölösleges. Először azt akartam írni, hogy "vagy 94 vagy 96 évesen". Mert nem emlékszem pontosan melyik nagyapám volt 94 és melyik 96 éves, de időközben reszembe jutott.

Elnézést.

dec. 23. 16:11
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

#7 #8

Szóval te azt gondolod, hogy a 94 es 96 éves nagypapáid keringése aktív volt, csak meghaltak, miközben tökéletes vérkeringésük volt. Nem kellene erről beszélgetned valakivel, aki felvilágosít téged? Esetleg elkérhetnéd a halotti bizonyítványt tanulmányozási célokra. De legalább beszélj egy patológussal. Egy teljesen egészséges 5 éves gyerek, aki vízbe fullad, az az oxigénhiány miatt fellépő, a vérkeringés heveny összeomlásába hal bele. Akit elütött az autó, az a létfontosságú szervek sérülése miatti vérkeringés heveny összeomlása miatt hal meg. Akit megkéselnek, és kivérzik, az szintén a vérkeringés összeomlása miatt hal meg. És újraélesztéskor, a szív pumpálásával és a lélegeztetés újraindításának a kisérletével a keringést próbáljuk vissza-felállítani.

Szóval meséld másnak, hogy a nagypapáidnak a halál pillanatában tökéletes vérkeringése volt.

Ugyanis a halál pillanatában összeomlik a keringés, különben nem következne be a halál.

És igen, lehet "bánatában" is meghalni, és a "szive megszakadt bánatában", de akkor is a keringés omlik össze a halál pillanatában.

Csak megjegyzem, hogy a kövér nagypapának 100%, hogy volt keringési és szívproblémája, esetleg nem kezelt cukorbetegség és a kövérség miatti ezer más baja is.

dec. 24. 04:46
 10/16 anonim ***** válasza:
45%

Nem vagyok orvos, nem is akarok veled vitatkozni. De úgy gondolom, hogy a keringés leálásával légszomj, szédülés, zavaros gondolatok és hasonlók járnak, ahogy oxigén nélkül marad az agy, amit észre lehet venni.

Akkor mivel magyarázod azt, hogy mosolyogva, minden fájdalomtól, levegő után kapkodástól, zavartságtól mentesen elaludt?

Egyébként tényleg nem volt semmi baja. A kövérsége abból adódott, hogy szakács és cukrász volt, és "szerette a hasát".

De mellette szinte állandóan talpon volt, és a sok mozgás a legjobb gyógyszer az általad említett és sok más betegségre.

dec. 25. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!