Magas vérnyomásra mit szedhetek, ha nem birok egészben lenyelni gyógyszert?
Figyelt kérdés
Fiatal vagyok, a túlsúlyom okozza a magas vérnyomást, az orvosommal konzultálva abban maradtunk, hogy tegyünk egy próbát vény nélküli, természetes szerekkel. (+ hosszú távon fogyás persze). Na én körbenéztem, de mindenhol csak tabletták, kapszulák vannak, amiket képtelen vagyok lenyelni. (gyerekkori trauma miatt). Mit csináljak, van valami, amit tudok így alkalmazni? Vagy nagy baj, ha szétrágom pl a Bánó féle fokhagyma kapszulát? Gondolom csak az intenzív "aroma" miatt van a kapszula forma.(?)nov. 27. 12:50
1/9 Metionin válasza:
Törd össze, a kapszulából meg szedd ki a port. Soha életemben nem tudtam lenyelni a gyógyszert és amiből muszáj a tabletta, összetöröm, a vitaminokat összerágom.
2/9 anonim válasza:
És a házi orvosod miért nem írt fel gyógyszert? Pedig kellett volna! A Coverex-AS 5 mg-os változatot biztos betudtat volna szedni. Mert az egészen apró gyógyszer. Apró és zöld szinű. Egyébként meg vízzel szokták be venni a gyógyszert! De mint írtam is a Coverex-AS egészen apró gyógyszer! Azt biztos le tudtad volna nyelni!
3/9 A kérdező kommentje:
1/2 Ahogy néztem, folyadék van benne, nem por.
2/2 Nem szeretem a rögtön gyógyszert mindenre hozzáállást. Kikértem a véleményét, azt mondta, hogy meg lehet próbálni. Annyira nem vészesen magas, 145 körül szoktam mérni. Nincs semmi baj a gyógyszerrel, ha valóban szükséges, de ha van természetes alternatíva, akkor inkább azt választom.
nov. 27. 13:20
4/9 anonim válasza:
Összerágod és iszol utána. Gyorsabban felszívódik.
5/9 anonim válasza:
Csalántea, ha lehet nem filteres, hanem szálas, napi kétszer. A sót drasztikusan csökkentsd! Ez azt jelenti, hogy a felvágottaknak búcsút is mondhatsz, sajtból csak mozzarella, light mozzarella, nem sok. Saját készítésű ételt egyáltalán ne sózd! Délelőtt érhetsz egy kis banánt (kálium tartalma miatt). A mozgást növeld, de az ízületeid miatt kérj tanácsot, hogy mit mozoghatsz.A koffeinről is mondj le. Én hasonló helyzetben vagyok, csak nem túlsúly, hanem klimax miatt. Egyelőre én is a természetes módszereket próbálom. A fokhagyma kapszula nekem nem segített, csak szomjúságot és büdös lehelet okozott .
6/9 anonim válasza:
"A fokhagyma kapszula nekem nem segített, csak szomjúságot és büdös lehelet okozott."
Fokhagyma-kúra javasolt ilyenkor.
7/9 anonim válasza:
6, van egy csomó más természetes vérnyomáscsökkentő is, nem muszáj a fokhagymát tolni.
8/9 anonim válasza:
Fehér fagyöngy tea, fél liter, előző este beáztatva, reggel-délben-este elosztva, természetgyógyász-belgyógyász doki mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!