Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valakit ér valami testi...

Ha valakit ér valami testi trauma és lerokkan egész életére, annak miért deformálódik el az arca?

Figyelt kérdés

Elnézést, lehet nem fogalmaztam meg érthetően, de megpróbálom elmagyarázni mire gondolok.

Prichard Colonnal kapcsolatban jutott ez eszembe, ő egy boxoló volt, egyik mérkőzésén valami illegális ütést mért az ellenfele a tarkójára, emiatt teljesen nyomorék lett (ezt nem csúnyán írom, csak nem tudom megfogalmazni máshogy) nem beszél, tolószékes stb. Helyes fiatal ember volt, de a baleset után teljesen eltorzult az arca. Több ilyet is láttam. Ez mitől van? Mi okozza? Mindenféle rossz indulat nélkül kérdezem, ha csúnyán fogalmaztam, akkor az nem szándékos, csak nem tudtam kifejezni máshogy.

ma 13:35
 1/1 2*Sü ***** válasza:

Prichard Colon nem azért került tolószékbe, mert az izmai sorvadtak el. Nem is azért, mert az agy és a lába közötti idegi összeköttetés sérült, pl. nem a gerince sérült meg. Azért bénult le, mert maga az agy sérült, az agy sérülése miatt nem képes a lábait mozgatni. Holott a lábának semmi baja.

No de az arcizmokat, szemmozgató izmokat és egyebeket is az agy mozgatja, egy ilyen sérülés arra is kihathat és gyakran ki is hat. Ráadásul egy ilyen sérülések ritkán szimmetrikusak. Ha egy sérült ember mosolyogni próbál, és az arca egyik fele mosolyog, a másik meg nem vagy csak félig, akkor azt az arc eltorzulásának fogod látni. Vagy ha oldalra néz és az egyik szeme elfordul, a másik meg nem, azt is torz arcnak fogod látni. Ráadásul idővel ez az arcmozgató izmok elgyengülésével, elsorvadásával is jár, ami még inkább erősíti ezt a torzulást.

ma 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!