Jól van az, hogy vényköteles gyógyszereket nem szállítanak ki vidéken? (Szakszemélyzettel sem). És jól van az, hogy a vény nélkülieket nem szállíthatja ki futár? Nem mindegy, hogy gyógyszertárban veszem meg vagy webpatikából?
A kérdésben ugyan beteget írtam, de az egészségesekre is vonatkozik a kérdésem természetesen.
Egy egészségesnek is lehet például szüksége egy kis Valerianara, ha éppen nehezen alszik újabban.
Hulljon a férgese, fertőződjön meg mindenki, akkor lesz közösségi ember. Szerintetek.
A covid oltást is úgy lehetett beadatni, hogy közben nagyon sokan rád köhögtek. Mi értelme van?
Ne haragudj, de amiket felsoroltál - Valeriana, Béres-csepp -, az kapható bármelyik drogériában. A DM a Béres-cseppet ki is szállítja. A Valerianat is.
"A covid oltást is úgy lehetett beadatni, hogy közben nagyon sokan rád köhögtek. Mi értelme van?"
Hogy kellett volna? Minden egyes beadott oltás után lefertőtlenítik az egész kórházat? Vagy csak akkor, mielőtt téged oltottak?
A Béres-cseppet nem szállítjaki senki csomadküldéssel, mert az gyógyszerként van engedélyezve.
A Béres csepp plusz amit a dm kiszállít, az gyógyhatású készítmény. A különbség adminisztratív, utóbbinál tudtommal a kötelező minőségellenőrzés is gyengébb de a szabályok szerint kiszállítható.
Egy csomó más vitaminnál stb. eljátszották ezt, ami a szigorúbb úton, gyógyszerként van engedélyezve. Egyszerűen csináltak egy lényegében csak adminisztratíve más variánst, ami kiszállítható.
12-es: például háziorvos is beadhatta volna. És akkor nem kellett volna oltópontokra utazni. Ez a harmadikon felüli oltásokra vonatkozott.
És több oltópontot kellett volna működtetni. De tudjuk, az egészségügyre nincs pénz.
13-as: igen, az igazi Béres cseppet nem szállítják ki, azért a gyógyszertárba kell menni. Hogy ott mindjárt el is kapja az ember az influenzát, ami ellen a Béres cseppet megvásárolta volna.
A Valerianával tévedtem, mert nem használom, azt hittem, az is gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!