Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Jól van az, hogy vényköteles...

Jól van az, hogy vényköteles gyógyszereket nem szállítanak ki vidéken? (Szakszemélyzettel sem). És jól van az, hogy a vény nélkülieket nem szállíthatja ki futár? Nem mindegy, hogy gyógyszertárban veszem meg vagy webpatikából?

Figyelt kérdés
Mehet a beteg személyesen a patikába, ott tovább fertőződik, és semmi értelme, hogy ott veszi át a gyógyszert. Hiszen a gyógyszerész egy szót sem szól a gyógyszerről, mert haladni kell a többi vásárló érdekében.

#gyógyszer #Recepttel és anélkül
nov. 17. 06:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%

Jól van így, igen. Senki más kezébe ne adják oda azt a gyógyszert, amit csak neked írtak fel. Így is rohadt sok visszaélés van a vényköteles gyógyszerekkel.

Legközelebb azon menne a cirkusz, hogy de hát miért nem adja át a futár a szomszéd Marika néninek, hogy neked az ajtóig se kelljen kimenni érte.

Krvára el vagyunk kényelmesedve.

Ez az én véleményem, és lepontozhatsz.

nov. 17. 06:50
 2/16 anonim ***** válasza:
96%

Egyessel értek egyet. Sokkal nagyobb kockázatot rejt egymásnak átadogatni mint neked felhúzni egy maszkot és elmenni a patikába. Vagy igazából bárkinek akinek megvan a taj számod. Szóval nem, el se kell menned. És nekem a szomszéd bácsi váltotta ki mikor olyan szarul voltam hogy fel se tudtam kelni és a doki is házhoz jött.

Na meg az orvoshoz nyilván elmész. Útközben haza pont bemész egy patikába.

Inkább örüln annak hogy bizonyos vény nélkülieket lehet már rendelni.

És nem csak vidéken, máshol sem

nov. 17. 07:46
 3/16 anonim ***** válasza:
Jól.
nov. 17. 09:07
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem Magyarországon élek, nálunk kiviszik. A beteg regisztrált gyógyszertára szállítja ki, a kiszállító az ő alkalmazottjuk, aki csak és kizárólag a betegnek személyesen adja át a gyógyszert. Ennél az egyetlen kivétel, ha a beteg ápolás alatt áll, akkor az őt ápoló személynek, akinek szintén regisztrálva kell lenni. Meg van az is határozva, milyen betegség esetén szállítanak ki -az eltort a lábam, nem tudok elmenni a gyógyszertárba pl nem játszik
nov. 17. 09:37
 5/16 anonim ***** válasza:
A vény nélkülieknél sok értelme nincs korlátozni. Ami vényre van, azon belül is vannak olyanok amiket simán kiszállíthatnának, hiszen úgyis online van a recept.
nov. 17. 14:25
 6/16 anonim ***** válasza:
27%

A vényköteles gyógyszerek szállítása (és főleg tárolása) szigorúan szabályozva van. A gyógyszertárakba is hűtőkocsikkal viszik ki a központi raktárakból és azonnal a megfelelő hőmérsékletű helyre teszik át.

Sőt, egyes fajtákat – még kórházon/patikán belül is – széfben kölesek tárolni, és a hatóságok felé IS jelenteni a bevételezést és a kiadást. (A bódítószerek jellemzően ilyenek)

Egy 0 és 5 fok között tárolandó gyógyszert mégsem rakhatnak bele egy Packeta-automatába vagy fogják átadni a nyári kánikulába valamelyik futárszolgálatnak, hogy aztán a beteg belehaljon vagy beperelje őket a hatástalan/rossz hatásfokú gyógyszer miatt.

Amikor volt a Covid-oltás, nálunk ötösével szedték ki a hűtőből és vitték be az orvosnak. Addig a megfelelő helyen tárolták.

Nem is tudom, kérdező, hogy ezt hogyan képzelted?

Egy buborékos borítékban csak úgy beledobnak a postaládádba pár doboz antipszichotikumot? Vagy nyugtatót? Szívgyógyszert? És ha egy gyerek veszi ki és nézi cukorkának?

Nem véletlenül lettek vénykötelesek.

nov. 17. 15:14
 7/16 anonim ***** válasza:
#6, szerintem az én Ventolinom meg Budesonid easyhalerem nyugodtan elutazhatna egy csomagpontra bármilyen futárcéggel, vagy beltéri automatába is. Ugyanúgy szobahőmérsékleten lenne ott mint nálam otthon lesz. Az meg hogy a futár autójában hány fok van - hát az enyém se jobb, gondolhatod.
nov. 17. 22:42
 8/16 A kérdező kommentje:
1-es és 2-es: és a vény nélküliekkel mi a helyzet?
nov. 18. 06:43
 9/16 A kérdező kommentje:
2-es: hol lehet rendelni bizonyos vény nélkülieket??????? Áruld el.
nov. 18. 06:44
 10/16 A kérdező kommentje:

4-es: az egy normális ország. A betegek érdekeit nézik és nem a gyógyszerészekét.

Elismerem, hogy a vénykötelesekkel szigorúbbnak kell lenni, bár, ha elmondom Jóskának a TAJ számomat, ő kiváltja nekem, akkor ő sem hűtött kocsiban hozza. Sőt, ha magam megyek el érte, akkor sem hűtött körülmények között hozom haza.

De a vény nélkülieknél miért kell személyesen bemenni a vidékieknek a gyógyszertárba, ugyanakkor Budapesten sok gyógyszertár kiszállítja szakszemélyzettel? És ha vidéken nincs szakszemélyzet erre, akkor miért kell egészségesen bemennem a gyógyszertárba a betegek közé, hogy én is megfertőződjem? Mert el kell, hogy fogyjon a kínai vakcina? Hulljon a férgese, gazdagodjanak a csókosok.

Azt kérdezi az egyik, hogy orvoshoz megyek-e. Egyrészt nem tartozik ide, másrészt miért mennék orvoshoz, ha csak például Béres cseppet szeretnék szedni. Már azt sem szállítják ki. Védjem az immunrendszeremet Béres cseppel, de menjek el az influenzás betegek közé, sorban állni a gyógyszertárban. Tuti, hogy megkapom az influenzát, mert nem olyan gyorsak a gyógyszerészek, hogy ne töltsek ott jó sok időt.

nov. 18. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!