Mitől függ a frontin felezési ideje? Azt írják 6-12 óra között mozog.
Honnan tudjam,hogy nekem pl 6 vagy 8 vagy 12 a felezési ideje?
Nagy adagokat szoktam szedni (ritkán)és van,hogy nem is üt be de majd másnap valahogyan még is érzem a hatását.
Mitől lehet ez?Esetleg hogy lehet megtudni mennyi nekem pl. a felezési ideje?
Bocsi első,teljessen elnéztem
Köszi második:)
A Frontin (alprazolám) felezési ideje több tényezőtől függ, amelyek befolyásolhatják a gyógyszer szervezetben való lebomlását és kiürülését. Ezek a tényezők a következők:
Kábítószer-metabolizmus: Az egyén májának működése és anyagcseréje hatással van arra, hogy a gyógyszer milyen gyorsan bomlik le. A májenzimek különböző sebességgel metabolizálhatják az alprazolámot.
Kor: Idősebb felnőtteknek általában lassabb a gyógyszerek metabolizmusa, ami hosszabb felezési időt eredményezhet.
Testsúly és testösszetétel: A testsúly és a zsírszövet mennyisége is befolyásolhatja a gyógyszer eloszlását és eliminációját.
Genetikai adottságok: Egyes emberek genetikai beállítottságuk révén másként metabolizálják a gyógyszereket. Ezek az eltérések a különböző enzimek működésében jelennek meg.
Egészségügyi állapot: A máj- és veseproblémák, valamint egyéb betegségek befolyásolhatják a gyógyszer lebomlását és kiürülését.
Egyéb gyógyszerek: A gyógyszerkölcsönhatások is fontosak, mivel bizonyos gyógyszerek serkenthetik vagy gátolhatják a gyógyszer metabolizmusát.
Dózis: A bevitt dózis szintén szerepet játszik; magasabb dózis esetén a felezési idő általában hosszabb lehet.
Ezek a tényezők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Frontin felezési ideje a megadott 6-12 órás tartományban mozogjon, és az egyéni variabilitás miatt eltérhet is egyik személynél a másiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!