Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha világ életemben 130-140/80-...

Ha világ életemben 130-140/80-90 vérnyomásom volt akkor lehet nekem ez a normál értékem?

Figyelt kérdés

Már 14 évesen is 140/80 at mértek csontos vékony gyerekként. 26 éves koromig vékony voltam, azóta enyhén túlsúlyos. Semmiféle tünetem nincs.

Annyi hogy extrém magas vagyok, 2m felett, azt olvastam hogy náluk gyakoribb a magasabb vérnyomás alapjáraton is.

A pulzusom teljesen normális, 70-80 között általában.

Elvileg ez már magas vérnyomás betegség, de akkor mi a teendő? Kezelni kéne?

nov. 9. 13:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is a magasvérnyomás öröklődött , nekem írtak fel ra vérnyomás csökkentőt . Nem árt elmenni egy kivizsgálásra , legalább képbe kerülsz a dologgal :)
nov. 9. 13:29
 2/3 A kérdező kommentje:

Még gyerekként vizsgáltak ki amikor kiakadtak hogy miért ilyen magas, 14 évesen. Akkor semmi bajom nem volt. De egyszer nem emlékszem azóta hogy más értékeim lettek volna.

A 120/80 számomra ismeretlen érték.

nov. 9. 13:31
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyes mérésekből nem lehet megállapítani. Jó mandzsettával három értékből a két utolsó átlagát kell feljegyezni. Ha így is az általad írt, akkor a háziorvosod csinál(tat) 24 órásat.

Ha az nem "jó" Százalékosan, vagy napi ritmust tekintve, akkor kell gyógyszer. Van akinek akár tizenévesen is. Mert az igazi emelkedett vérnyomás gyorsan öregíti az ereket.

Tünetet ne várj, az már régen rossz, ha az is van.

nov. 9. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!