Sportolás és magas pulzus, szívprobléma?N
Edzés közben szinte mindig eléri a pulzusom a 191-et, és ezt nem tudom, hogy mennyire normális. Az elliptikus tréneren nem tapasztalom, de például a lépcsőzőgépen már volt rá példa. Többnyire funkcionális edzéseket végzek, személyi edzővel vagy csoportos órákon, és ott kb mindig 191-es pulzust mér. Ilyenkor azt érzem, hogy nehezen lélegzem, és erős hányingerem van. Edzés után néha a mellkasom szorít pár pillanatra, és nem igazán értem, miért történik mindez, mivel rendszeresen sportolok.
A kérdésem az, hogy mennyire normális, ha egy 40 perces folyamatos edzés alatt 35 percet a 172+ pulzuskategóriában vagyok, és csak 1-1 percet a normál tartományban? Az edzéseim általában 45-60 másodperc gyakorlatokból állnak, 5-10 másodperces pihenőkkel.
Vajon szívproblémám lehet? Mások nem szenvednek ilyen mértékben, miért történhet ez velem? Lehet, hogy van valami gond a szívemmel, vagy egyszerűen én edzek intenzívebben, mint mások?
Ezt így nem lehet megmondani mi a baj, de az biztos hogy nem jó.
Háziorvosoddal erről egyeztess és kérj beutalót kardiológiára legalább hogy nézzék meg a szívedet. Lehet hogy túl hajtod magad, írtad hogy rendszeresen sportolsz és nem tartom kizártnak hogy elvagy fáradva mert túl terhelted magad valamikor és nem regenerálódott rendesen a szervezeted. De azt sem zárom ki hogy stresszelsz ezen és emiatt van ez mert egyszer volt gond, és most erre rágörcsöltél, vagy teljesen más miatt stresszelsz munka, család, stb...
De hogy megnyugodj vizsgáltasd ki magad, amúgy sem ártana időnként elmenni ilyen vizsgálatokra mert ha kiderül hogy valami baj van és időbe derül ki akkor könnyebben tudnak segíteni a dolgon.
1, Kiegészítésként szeretném megemlíteni, hogy ezek miatt már felkerestem egy magánorvost, aki ultrahangot is készített, és mindent rendben talált. Az orvos szerint minden tökéletes, viszont terheléses vizsgálat nem volt, pedig én éppen terhelés közben tapasztalom ezeket a panaszokat.
Tudok regenerálódni, mert néha előfordul, hogy egy hét kihagyásra kényszerülök, például megfázás vagy egyéb okok miatt, így nem érzem, hogy túl lennék hajtva. Egyáltalán nem stresszelek azon, hogy mikor fog újra előjönni a probléma, kikapcsol az agyam, és csinálom az edzéseket. Nem tudom, hogy a munkával kapcsolatos stressz hatással lehet-e erre, mert bár néha van munkahelyi stressz, otthon ülve nem tapasztalok ilyen panaszokat, csakis az intenzív edzések során és legfeljebb edzés után, egy órán belül szokott szúró érzés jelentkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!