Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mire való a Mirzaten, és a...

Mire való a Mirzaten, és a Kventiax gyógyszerek?

Figyelt kérdés
A múlt héten, az orvosom a Kventiax és a Mirzaten nevű gyógyszereket írta fel. Csak azt nem tudom mire fel? Az ambulás lapon: Kevert szorongásos és depressziós zavar, Szkizoaffektív zavar kevert típusa, Organikus hangulat- (affektív) zavarok, és a Elalvási és átalvási zavarok szerepelnek, mint diagnózisok. Nem túl erős a Kventiax és a Mirzaten nevű gyógyszerek együtt? Egyáltalán be merjem szedni? Csütörtökön voltam a dokinál és még aznap ki is lettek váltva a patikában. De ez idáig nem mertem beszedni, mert félek az új gyógyszerektől. Főleg hogy túl erős lesz vagy, túl sok mellék hatás elő jön. Te be mernéd eszedni a Kventiax és a Mirzaten együtt?

tegnap 15:00
 1/5 anonim ***** válasza:
34%

Bemásoltam, hogy mire valók, de nyilván a betegtájékoztató neked is megvan. Ha nem bízol a dokidban keress fel másikat szerintem.

1. Milyen típusú gyógyszer a Kventiax filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Kventiax a kvetiapin nevű hatóanyagot tartalmazza, amely az antipszichotikumoknak nevezett gyógyszercsoportba tartozik. A Kventiax számos betegség kezelésére szolgál, amelyek a következők:

• Bipoláris depresszió: szomorúnak érzi magát. Lehangoltságot érez, bűntudata van, erőtlennek érzi magát, étvágytalan vagy nem tud aludni.

• Mánia: nagyon izgatott, emelkedett hangulatban van, lelkes, túlzottan aktív vagy rossz az ítélőképessége, azaz indokolatlanul agresszív vagy indulatkitörései vannak.

• Skizofrénia: olyan hangokat hall, olyan dolgokat érzékel, amelyek valójában nincsenek ott, olyan dolgokban hisz, amelyek nem léteznek, vagy különösen gyanakvó, szorongó, zavart, bűntudata van, feszült vagy rossz hangulatban van.

1. Milyen típusú gyógyszer a Mirzaten és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Mirzaten az antidepresszáns gyógyszerek csoportjába tartozik.

A Mirzaten a depresszió kezelésére használatos gyógyszer felnőtteknél.

A Mirzaten 1-2 hét szedés után kezd hatni. 2-4 hét után kezdi érezni a javulást. Tájékoztatnia kell kezelőorvosát, ha 2-4 hét után nem érzi jobban magát vagy rosszabbul érzi magát. További információ a 3. "Mikor várható a javulás?" című pontban van.

tegnap 15:26
 2/5 hisztynka ***** válasza:
34%
Ezeket pszihiáter szokta felírni. A Kventiax antipszihotikum, a Mirzaten kedélyjavító.
tegnap 15:26
 3/5 A kérdező kommentje:
1-es és 2-esnek! Leírtam a diagnózisaimat! Ami az ambuláns lapon szerepel. Az általad leírtak még csak megsem közelitik! Igy le pontoztam a válaszidat!
tegnap 15:39
 4/5 anonim ***** válasza:
48%
Ha kibontod a gyógyszereket, te is pont ugyanezt fogod olvasni a betegtájékoztatókban, nyilván csak azt a részt másoltam be, ami arra ad választ, hogy "Mire való a Mirzaten, és a Kventiax...". Értelmezni kellene, amit leírtam.
tegnap 16:44
 5/5 anonim ***** válasza:
És miért nem kérdez(t)ed meg a dokit?
tegnap 19:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!