Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A teától lehetek savas?

A teától lehetek savas?

Figyelt kérdés
Apukám aztán én és most a nővérem is savas de annyira hogy a levegővétel is fáj.Az jutott az eszembe hogy s nővérem is meg én is mielőtt savasak lettünk nagyon rákaptunk a teára.Lehet ez a baj?
2010. nov. 4. 18:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Önmagában a tea nem okozhat savasodást. Ha cukrozod, citrompótlózod, akkor inkább.
2010. nov. 4. 18:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha feketeteát is tartalmaz, amit isztok, akkor igen.

Sajnos ezeket nekem is mellőznöm kell, de lehet olyat találni, amiben nincs.

2010. nov. 4. 18:37
 3/8 anonim ***** válasza:
A gyümölcsteák nagyon jók, de cukor nélkül.
2010. nov. 4. 18:43
 4/8 A kérdező kommentje:
oké köszi igazáből fekete meg gyümi tea de sok cukorral és citromlével...
2010. nov. 4. 18:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Mit értesz azalatt hogy savas? Azért kérdezem, mert van egy sanda gyanum, hogy fogalomzavarral küszködsz.Mik a tünetek?
2010. nov. 4. 21:55
 6/8 A kérdező kommentje:
hát felbüfögöm a gyomorsavat vagy mit marja a torkom meg olyan hányás szagú a szám.
2010. nov. 5. 12:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Na, oké, ezért kérdeztem, mert az hogy valaki savas, az egészen mást jelent, mint ha csak az amit felböfög savas izű. Szerintem csak az a baj, hogy össze-vissza esztek, talán tul sokféle dolgot egyszerre. Ha ez segit: Mindig csak valami más előtt fél órával szabad gyümölcsöt enni, mert a gyümölcs hamarabb emésztődik mint bármi más, ha viszont valami után eszed, akkor megerjed a gyomrodban, mert nem tud időben tovább haladni, meggátolja a hús vagy a kenyér, vagy valami más. Aztán amikor az ember többet eszik annál mint a gyomor űrtalmának a negyede, és ez gyakran előfordul, akkor is igy reagálhatsz a hirtelen nagy mennyiségre. A teák közül a zöld teát javaslom, vagy a csalánt, vagy a kamillát, mindegyik jobb választás mint a fekete teák, mert a fekete teák élénkitenek, majd hatásukat kiadva az ember még álmosabb lesz mint előtte. A zöld teák pedig hozzájárulnak a lugositáshoz, ami az elsavasodott szervezetnek tesz jót, erről olvass bővebben a neten, nem szeretnék még hosszabban irni. Remélem egy kicsit tudtam segiteni a fogalmak közti eligazodásban.
2010. nov. 6. 16:24
 8/8 A kérdező kommentje:
igen és köszi azért mindenkinek amúgy már a nővéremnek is elmúlt, anyum 1-ik bnője azt mondta hogy a tej lugosít vagy mi és az jó lesz és tényleg :P
2010. nov. 6. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!