Melyek azok a növények, növényi részek, gyümölcsök, termések, amelyeknek a legmagasabb a C-vitamin tartalma azok közül, amelyek honosak Magyarországon?
Felejtsd el ezeket, ha C-vitamin pótlásra kell.
Itt már csak hulladék, szemét cuccokat lehet venni.
Vegyél inkább jó minőségű kivonatokat.
Csipkebogyó, olyan helyen szedve,ami nem autóút mellett van.
Szárítva teának leforrázva, vagy a nyers bogyóból darálva szörpnek főzve kiváló és nagyon finom.
Gyerekként ezt ittuk mindig, ötvenes férfiként azóta is egyfolytában egészséges vagyok.
Hát, a csipkebogyóban lehetnek más hasznos dolgok, de a C-vitamin nem bírja a hőt.
Pontos értékekre már nem emlékszem (utána lehet nézni, akit érdekel), de nagyságrendileg valahogy úgy van, hogy 100 fokon 1 percen belül lebomlik, 70 fokon is 5-10 perc alatt.
Ebből adódóan, hőkezelt dolgokban nem képzelhető el C-vitamin, hacsak nem utólag hozzáadva.
Eléggé instabil anyag, tárolás során is lebomlik, így karácsony táján már az almában is csak nyomokban lehetséges C-vitamin.
A neten különböző helyeken különböző adatok vannak, ki kell válogatni, hogy ki melyiknek hisz. :)
Azt meg azért lehet tudni, hogy ezek közül melyek teremnek meg nálunk... (De ha mégse, akkor kérdezz, válaszolunk.)
csipkebogyó, paprika, paradicsom, savanyított káposzta,
ezekben nagyon sok a c vitamin
Az összes savanyított dolog erre lett kitalálva. Uborka, káposzta, csalamàdé, hagyma...
Brokkoli, kel, spenót, káposzta, sárgadinnye, kelbimbó.
Amikor azt mondod honos, úgy érted õshonos? Mert pl paprika, paradicsom, sárgadinnye pl amerikai, de itt is megterem.
Citrust is viszonylag könnyen kapsz, egy citrom vásárlása nem a világ vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!