Hogy lehet a NAC 600mg és NAC 1000mg-nek eltérő hatása?
Az első az agyi funkciókat támogatja, másik a tüdőre jó.
Hogy lehet ez?
acc az ugyanaz mint a nac?
nem tudom egy kommentben olvastam, beírom nac 600mg és a kognitív dolgokat segíti, az 1000mg nél meg tüdő... mondjuk van pár oldal ahol a 600mg is a tüdőre jó szóval már nem tudom mit lehet elhinni az internetről
milyen nyavalyákra?
Ne vedd szentírásnak amit mondok, nem néztem alaposan utána, de ha jól értem, nagyjából az van, hogy az acetilcisztein egy amúgy a táplálékban benne levő fehérje. Mint ilyet, lehet táplálékkiegészítőként forgalmazni. (Vagy se. De de facto úgy tűnik, forgalmazzák.) Mint táplálékkiegészítő, a biztonságosságát senki se vizsgálja, és azt se, hogy tényleg az és annyi van-e a dobozban, mint amit a gyártó ígér (egy szinten kezelik az élelmiszerekkel, ott is kiderülhet ha a 4 tojásosnak árunk tészta valójában 1 tojásos, de nincs szisztematikus ellenőrzés). Hogy mit írhatnak rá, az korlátozott, de a gyártók kreatívak.
Az ACC egy gyógyszer (de más néven is kapható ugyanez a hatóanyag). Nekem is úgy tűnik, hogy ugyanaz a hatóanyag. Mivel gyógyszer, alaposan vizsgálva van, ellenőrzik, fel kell sorolni a lehetséges mellékhatásokat.
Szóval a különbség elsősorban adminisztratív. Vannak még ilyen anyagok, amiket gyógyszerként is és táplálékkiegészítőként is árulnak, és hiába ugyanaz a termék gyakorlatilag, tök más szabályoknak kell megfelelniük. Leggyakoribb példa a vitaminok és ásványi anyagok. Hogy az acetilcisztein ennél érdemben veszélyesebb-e, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!