Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Férfiaknál a teljes has és...

Férfiaknál a teljes has és kismedence ultrahang a hímvessző és a herezacskó, és a herék ultrahangos vizsgálatát is magában foglalja?

Figyelt kérdés

szept. 23. 07:53
A kérdező szavazást indított:
igen, magában foglalja
nem, azt nem foglalja magában (kérlek írd le, ha tudod, hogy pontosan mi minden van benne és mi nincs). Köszönöm.
4 szavazat
 1/10 A kérdező kommentje:
Kérlek rakassátok át a férfiak egészsége kategóriába! Szerintem oda jobban való, arra irányul a kérdésem.
szept. 23. 07:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem. A doktornők a heréket, és persze a zacskót is külön vizsgálat keretében szokták vizsgálni. Hímvessző ultrahangról még nem hallottam. A kismedencét illetően a prosztatára, és az ondóhólyag vizsgálható. De az utóbbit sokszor kihagyják.
szept. 23. 08:05
 3/10 A kérdező kommentje:
Az ágyéki rész (herék, hímvessző, herezacskó) akkor tehát nem esik bele a has,- és kismedence ultrahang vizsgálati területébe?
szept. 23. 08:06
 4/10 A kérdező kommentje:
2: magánba megyek, nem államiba.
szept. 23. 08:09
 5/10 A kérdező kommentje:
42 múltam.
szept. 23. 08:10
 6/10 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ezek abban sehol sincsenek benne, arra külön vizsgálat kell. Ahová mész, ott nézd meg a honlapon, hogy mi mit foglal magába. Én nem találkoztam még hímvessző ultrahanggal, de férfi nemi szerveket nem is mindenki vizsgál, szóval erről mindig tájékozódni kell. Van ahol csak urológus foglalkozik ezzel.

Hasi-kismed. UH:máj, epehólyag, hasnyálmirigy, vesék, lép, húgyhólyag, a hasüregben futó nagyobb erek, nyirokcsomók), férfiaknál a prosztatát általában csak tájékozódó jelleggel vizsgálják. Gyomor és bélrendszer területén előforduló panaszok esetén a hasi ultrahang csak max gyanút vet fel.

Amúgy ezeket mi miatt szeretnéd?

szept. 23. 10:55
 7/10 anonim ***** válasza:
A prosztata átmérőjét látják, meg, hogy van-e középvonala.
szept. 23. 11:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Tehát ha prosztatamegnagyobbodása van valakinek, az látszik az ultrahangon is?
szept. 23. 12:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Jellemzően igen. Látható rajta.
szept. 23. 14:24
 10/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igen, ha tele van a húgyhólyag.
szept. 23. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!