Miért jó az valakinek, ha alkoholista? Miért jó gyakorlatilag folyamatosan hulla részegnek lenni?
Figyelt kérdés
Én hacsak lehet, kerülöm az italt (nem azt mondom hogy nyáron nem iszok meg egy fél doboz hideg sört, de annyi nekem bőven elég is). Egyszer rúgtam be nagyon keményen, azóta undorodok tőle. Meg az alkeszoktól is. Nem értem mi a jó abban hogy állandóan sz*rul érzik magukat.szept. 18. 18:46
11/15 anonim válasza:
Zacher úgy definiálta hogy az alkohol az egyik legjobb feszültségoldó, nem véletlenül nyúlunk hozzá.
13/15 anonim válasza:
11
Ez így van.
Simon Sinek mondta azt, hogy a legtöbb ember tinédzser korában találkozik az alkohollal és egyre többen térnek vissza hozzá feszültségoldás gyanánt. Így már elég fiatalon kialakul az emberekben az az attitűd, hogy ha problémájuk van, akkor ne emberhez forduljanak, hanem a palackhoz. Egyenes út az alkoholizmus felé.
14/15 anonim válasza:
15/15 anonim válasza:
Nekem pl. a családban más személyiségzavarhoz köthető alkoholizmus volt jelen. Hiába járt rendszeresen az illető pszichiáterhez, nem kezelték az amúgy diagnosztizált bipoláris zavarát, csak a depresszióját benzókkal (többnyire rivotril) és hangulatjavitókkal, amire persze ráivott (napi 1 liter vodkát) és rendszeresen öntudatlan állapotba került. Az elvonó se segített mert az alap problémát ott sem kezelték, pedig utálta az alkoholr és meg akart szabadulni tőle. Nekem kellett kutatnom a téma után és külföldről beszerezni a lítium-orotát nevű szert (usa-ban pl vény nélküli, táplálékkiegészítőnek minősül így onnan rendelem), amit egyébként a pszichiáterek itthon nem is ismernek. De amióta azt szedi helyre jött lekileg, a rivotrilt minimálisra, napi 0,5 mg-ra tudta csökkenteni vele pedig volt idő mikor 4 mg is lement egy nap. Nem mellesleg a lítium szintje is nagyon alacsony pedig a lítium-karbonát amit itthon ismernek, az egy olyan gyógyszer amit folyamatosan kontrollálni kell. Nagy probléma hogy itthon a pszichiáterek rutinból dolgoznak és nem fordítanak elég időt a folyamatos kutatásra, ez főleg az idős orvosokra jellemző. Nem beszélve arról, hogy ha élethelyzeti probléma áll fent, akkor hiába megy el valaki elvonóra, ha onnan visszacseppen a való életbe a problémái közé akkor nagy eséllyel visszaesik a többség. Sajnos a feloldatlan gyerekkori traumák is elvezethenek az alkoholizmushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!