Sütésnél a karcos műanyag tál mennyire káros az egészségre?
Az, hogy karcos vagy sem, nem számít. Ez nem teflon, nincs "bevonata", a műanyag a tál anyagának belsejében is ugyanaz, mint a külsején.
De ÁLTALÁBAN a műanyag szerintem biztos, hogy nem egészséges...
Nem úgy, hogy ilyenből eszel, és másnap meghalsz, hanem hosszú távon, éveken, évtizedeken át nem egészséges.
Egyre több tanulmány igazolja a műanyagok káros hatását. Szerintem az emberiség jó kis csapdába ejtette saját magát a műanyaggal... olcsó, kényelmes, könnyű szállítani, nem törékeny... de lehet, hogy a hosszú távú egészségünkkel fizetünk érte.
Én egyre inkább "kivezetem" a műanyagot az életemből. Porcelán vagy rozsdamentes acél tálat használok. Ételtárolásra üvegedényt. Kicsit jobban kell rájuk vigyázni, de akkor tartósabbak, gusztusosabbak, jobban tisztíthatók és szerintem egészségesebbek is.
Úristen....
Dobj ki mindent,és vegyél mindenből újat!🤪
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!