Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sütésnél a karcos műanyag tál...

Sütésnél a karcos műanyag tál mennyire káros az egészségre?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a gépi habverő használatára, ami karcot okozhat a műanyag tálban, és a műanyag részecskék belekerülnek az ételbe. Vagy esetleg műanyag dobozban étel melegítés. Nemrég kezdtem el erre felfigyelni, és nagyon megijedtem hogy később valami bajunk lesz ezektől

szept. 16. 11:01
 1/3 anonim ***** válasza:
64%

Az, hogy karcos vagy sem, nem számít. Ez nem teflon, nincs "bevonata", a műanyag a tál anyagának belsejében is ugyanaz, mint a külsején.

De ÁLTALÁBAN a műanyag szerintem biztos, hogy nem egészséges...

Nem úgy, hogy ilyenből eszel, és másnap meghalsz, hanem hosszú távon, éveken, évtizedeken át nem egészséges.

Egyre több tanulmány igazolja a műanyagok káros hatását. Szerintem az emberiség jó kis csapdába ejtette saját magát a műanyaggal... olcsó, kényelmes, könnyű szállítani, nem törékeny... de lehet, hogy a hosszú távú egészségünkkel fizetünk érte.

Én egyre inkább "kivezetem" a műanyagot az életemből. Porcelán vagy rozsdamentes acél tálat használok. Ételtárolásra üvegedényt. Kicsit jobban kell rájuk vigyázni, de akkor tartósabbak, gusztusosabbak, jobban tisztíthatók és szerintem egészségesebbek is.

szept. 16. 11:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Ugyanannyira, mint a nem karcos. Mikro műanyag akkor is keletkezik, amikor csak villával eszegetsz belőle.
szept. 16. 11:30
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

Úristen....

Dobj ki mindent,és vegyél mindenből újat!🤪

szept. 16. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!