Vérvételi eredménnyel kapcsolatban segítesz?
Figyelt kérdés
Voltam teljes vérképen és elég sok értékem van a referenciaértékeken kívül. Kicsit megijedtem:
Vvt-süllyedés 14 (ref: 2-12)
Fehérvérsejt 3,56 (ref: 4,3-10,8)
Vizeletben is van fehérvérsejt 15 (ref: 0-6)
Baso. granulocyta 1,1% (ref: 0-1)
Teljes vaskötő kapacitás 65,4 (ref: 40-64)
Koleszterin 5,68 (ref: 2-5)
GOT (AST) 37 (ref: 10-31)
GPT (ALT) 36 (ref: 10-31)
GGT (Gamma-GT) 53 (ref: 7-32)
Az utolsó három tudom, hogy valamilyen májfunkciós érték. Kábé másfél éve volt mononukleózisom. Lehet, hogy ez még annak a maradványa? De ennyi idő után már nem kellene, ugye?
2010. nov. 3. 10:26
1/2 anonim válasza:
Nyugi, ezek nem szélsőséges értékek, alig térnek el a határtól. A fehérvérsejt és a süllyedés enyhe gyulladást jelezhet, a májfunkciós értékek miatt ne aggódj, azzal akkor van baj, ha százas nagyságrendű. Ilyen kis eltéréshez elég egy enyhe lefolyású fertőző betegség vagy gyógyszerszedés.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi.
2010. nov. 3. 15:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!