Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Rettenetesen fáj a talpam a...

Rettenetesen fáj a talpam a munka miatt, mit csináljak?

Figyelt kérdés

2 hónapja kezdtem el dolgozni egy új munkahelyen, 12 órás műszakokban, és sajnos végig állnom kell. Egyszerűen annyira fáj a talpam a nap végére, főleg, ha dupla műszakot megyek, hogy néha már az őrület határán vagyok.

A szabadnapjaim csakis fekvéssel telnek, mert van, hogy másnap alig bírok lábraállni. Ez így nem élet.

Az elején próbáltam türelmes lenni, azt hittem, enyhülni fog, ha hozzászokom, de eltelt 2 hónap, és ugyanolyan borzalmas a fájdalom.

Próbáltam mindenféle sportcipőt, talpbetétet, de tudtommal lúdtalpam nincs. Egy kis túlsúlyom van, de nem hinném, hogy ez a 3-5 kg (ingadozó) ennyire beleszámítana. Mindenféle krémet is, átmozgatást is próbáltam, semmi nem használ.

Egyszerűen megőrülök már :( van valami tippetek, mit tudnék ezzel kezdeni? Teljesen kétségbe vagyok esve, mert olyan erős a fájdalom, hogy sokszor már semmire sem tudok koncentrálni a munkában, csak erre...

szept. 7. 21:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Menj el ortopédiára, ott megmondják kell-e gyógybetét, régen fel is írták, most nem tudom, hogy van. Mennyi izom/hús van a talpadon? Ha kevés, akkor memóriahabos betét jót tenne, az olyan mintha egy puha párnán járnál.

Milyen jellegű a fájdalom?

szept. 7. 21:51
 2/12 anonim ***** válasza:

1-es vagyok

12 órás állómunka, az nagyon sok, még egészséges lábnak is.

Lehet, hogy jobb lenne más munkát keresni.

szept. 7. 21:56
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem adtak cipőt a cégnél? Üzemorvossal beszéltél? (Mert az ortopédiára beutaló kell, ha jól tudom.) Az üzemorvos, meg valszeg a jövő héten fogad. Persze, lehet, hogy ő is továbbküld.
szept. 7. 22:11
 4/12 anonim ***** válasza:
Én beutaló nélkül voltam ortopédián, de máshol lehet másképp is.
szept. 7. 22:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Plantar fascitis felmerül. Ha nem akarsz nagyon sokat várni az ortopédiára, kereess fel addig egy manuálterapeutát.
szept. 7. 22:40
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors és sok választ!

A sok húst hogy érted a talpamon? Az az igazság, hogy a talpam közepén fáj, tehát nem a sarok része, ahol például bőrkeményedés alakul ki, és nem is a lábujjaim alatti párnás részen, hanem a 2 közötti "mélyebb" részben. Bocsánat, ha hülyén magyarázom... De ott ugye nincs túl sok hús/izom. Próbáltam memóriahabos cipőt is :(

A fájdalom jellege iszonyatosan lüktető, folyamatos, mikor hazaérek, és lefekszem, utána fel sem bírok állni szinte...

szept. 7. 22:44
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha a "mélyebb" részen fáj, akkor alighanem lúdtalpad/harántsüllyedésed van.

A talp ki van szinte párnázva -jó esetben- izommal. Nekem viszont szinte csak a bőr van, alig egy kis izom/hús, emiatt mindent keménynek érzek, ez elég fájdalmas. Erre az esetre írtam a memóriahabos betétet, de neked nem az kell, hanem -ha jól sejtem- gyógybetét.

A lüktető fájdalom gyulladásra utal. Nagyon sok 12 órát állni!

szept. 7. 23:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Addig is próbálj meg izegni -mozogni a lábaddal. A cipőben a lábujjaidat mozgatni. A sarkadra, lábujjhegyre átbillenni. Külső talpélre nehezkedni. Picit helyben járni.
szept. 8. 00:41
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsokat, és megpróbálok eljutni ortopédiára is.

Egyébként nem lapos a talpam, teljesen normálisan néz ki, így akkor nem hiszem, hogy lúdtalp, de ki tudja... :(

szept. 8. 01:53
 10/12 anonim válasza:

Szerintem egyértelmű mit kell tenned.

Keress ülő munkát.

szept. 8. 13:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!