Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért van ez, nem értem?

Miért van ez, nem értem?

Figyelt kérdés

Mindig reggelente járok ki nagy wc-re (néha még délután vagy este is, tehát napi 2szer). Reggel viszont 2szer kell kimennem: először mikor felkelek, akkor kissé keményebb, néha bogyókban jön ki a székletem, de nem kell erőlködnöm vele, általában 2 bogyó, vagy ha nem is bogyós, de kissé keményebb, mint az átlag. Utána felállok, kimegyek klotyóról, várok kb. 1-2 percet, sétálok 10 m-t a lakásban, és megint ki kell mennem, és ekkor mindig több jön ki mennyiségre, mint először, és lazább is az állaga, valamint nem bogyós, hanem hosszúkás/hurkás az alakja. Szal teljesen átlagos.

Gondolom 1.ször az jön ki, amit előző nap megettem, azért keményebb az állaga, mert előző nap reggelén ettem meg, szal az van legrégebb ideje benn, de azt nem értem miért nem sikerül egyszerre elvégeznem a dolgom?

Kell az az 1-2 perc, mire megjön a 2. inger, és 2.szorra is ki tudok menni...

2010. nov. 3. 08:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez nállad már egy megszokott regelli szertartás, így állt be a szervezeted. Szerintem nincs ezzel semmi baj.
2010. nov. 3. 08:37
 2/7 anonim ***** válasza:

Jót mosolyogtam a kérdéseden,nem mindennapi problémáid vannak hallod! :D :D :D

Na szóval,örülj neki,hogy ilyen rendszeres és egészséges székleted van.

Amit először hagysz a wc-ben magad után,igen az valóban a tegnapi étkezéseid maradványa.Ez azért keményebb,bogyósabb,mert a végbélnél várakozik,és addigra mire odaér a salakanyag ilyen állagú lesz.

Mikor másodjára végzed a dolgodat,az is még a tegnapi maradvny,de az már a feljebb lévő belekbőljön,ezért puhább,hurkásabb.

Semmi baj nincs ezzel mint azzal sem,hogy neked kell pár perc a két nagydolog elvégzése között.

Amíg nem tapasztalsz hasmenést,vagy épp székrekedést,addig tök normálisnak tekinthető a székleted.

2010. nov. 3. 08:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindkettőtöknek:)

Utolsó: nem nagy probléma, csak érdekelt :D kíváncsi voltam, miért van ez így/mennyire szokatlan, furcsa, vagy teljesen normális-e.

Inkább legyen ez, mintsem székrekedés, vagy hogy a suliba jöjjön rám :D

2010. nov. 3. 08:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez beszarás...
2010. nov. 3. 08:53
 5/7 anonim ***** válasza:
dejó neked én nekem csak 2-3 naponta kell mennem
2010. nov. 3. 09:28
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó: sok rostban dús kaját eszem. Naponta min. 20 dkg gyümi, (nyersen, nem kompót, és nem is befőtt, aszalt gyümi formájában), naponta min. 30-40 dkg zöldség (50% nyers, 50% főtt), min. 5 korpás keksz/nap, és nem eszem húst se.

Amikor diétáztam, és hússal tömtem magam (hogy ne az izomból veszítsek a fogyi alatt, a fehérjék miatt) és kevés rostban dús cuccot ettem (mivel a rostban dúsak mind szénhidrát források, és diéta alatt ezeket kerültem) sok tojást, tejterméket ettem, amiben nem volt élelmi rost (vagy csak minimális). Gyümölcsöt, zöldséget ugyan ettem, de akkor is csak 2-3 naponta tudtam elmenni. :)

Próbáld növelni a növényi rostok (emészhtetetlenek) mennyiségét, valamint a kefirbe áztatott zabkorpát is ajánlják, ill. aszalt gyümik (szilva, barack).

De ha így se megy, nem baj, azt mondják napi 2-3 széklettől a kétnaponta/háromnaponta való székelés még egészséges. Pl. ha hetente csak 2-szer mennél ki, az már tényleg baj lenne...

2010. nov. 3. 10:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért ürítesz ugyanúgy mert mindennap ugyanazt eszed, egyél változatosan.
2010. nov. 3. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!