Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Stroke után kb mikor engedik...

Stroke után kb mikor engedik haza a beteget , kórház rehabilitáció stb meddig tart?

Figyelt kérdés
aug. 31. 07:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen mértékben károsodott az agy .. nem mindegy. ->pl.<- Hogy aki stroke-ot kapott lebénult vagy kómába esett.
aug. 31. 07:49
 2/14 A kérdező kommentje:
Agyi fő ér záródott el próbálták műteni de nem sikerült, azt mondták más terület majd lehet átveszi a helyét, bal oldala nem mozog
aug. 31. 07:56
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor még legalább 1-2 hónap szerintem, HA minden rendben lesz. De ez orvostól is függ.
aug. 31. 08:33
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

A betegség észlelése után mennyi idő telt el mire kórházba jutott ?

Ez nagyon fontos.

aug. 31. 08:38
 5/14 A kérdező kommentje:
Volt előző nap rosszul volt , bevitte a mentő haza küldték másnap újból rosszul lett de már le is bénult a bal oldala , pár óra múlva kapott ellátást kb 4-5 óra telhetett el
aug. 31. 08:56
 6/14 anonim ***** válasza:
34%
Nem akarlak elkeseríteni, de ha kettőt kapott egymás után nem sok ideje van hátra..
aug. 31. 12:49
 7/14 anonim ***** válasza:
6 os ne is keseritsed el én 3. on vagyok túl már 5. éve.A 3. olyan volt mint amilyet a kérdező leírt." agytörzsi "
aug. 31. 12:58
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedves utolsó neked se mozgott az egyik oldalon a kezed, lábad? Menyi idő után mehettèl haza?
aug. 31. 13:13
 9/14 anonim ***** válasza:
Elnézést, Tényleg nem elkeseríteni akartam a kérdezőt. De férjemnek a nagymamája volt így. Egyet kapott, vitték kórházba, hazaküldték, másnap kapott még egyet, megint kórház , lebénult a bal oldala teljesen, egy hét múlva szóltak hogyha nem akarják hogy sokba kerüljön a kórházi kihozatal, hozzák haza most hogy otthon haljon meg mert kb 2-3 hete van hátra. És sajnos tényleg 2 héten belül elhunyt. Szóval sajnos ilyen is van. Ettől függetlenül szívből remélem hogy a kérdezőnél nem így lesz. Kitartást. 🙏
aug. 31. 15:28
 10/14 anonim ***** válasza:
70%

Én azon agytörzsi sztrókosokhoz tartozom,akik minimális járás fogyatékossággal megúsztam ezt 68 évesen.A kórház nevét nem írom,de akkor este hétvégén,az kórházi ügyletes dr nő,aki másik kórházból lett ide vezényelve,gyors CT vizsgálat után azt mondta:"nagyon nagy a baj.Maga itt gyorsan meg fog halni,csak idő kérdése.Itt nincs olyan orvos aki ehhez értene,meg műtő sem.Abban tudok segiteni,átvitetem 1 másik kórházba mentővel,ha vállalják" Választásom nem sok volt.160 km vittek éjszaka mentővel.Műtétre felkészitve vittek.Kisérő nem jöhetett. Tényleg vártak,verseny futás volt az idővel.A mentőben gép adagolta gyógyszert.

Ahogy a mentőből kivettek műtős toló kocsira tettek.4 fiatal műtős fiu szorgoskodott.Nagyon ügyesek voltak.Amig a műtő előterébe csinálták a dolgukat,30 körüli doki lépett hozzám.Bemutatkozott,én fogom műteni.

Fájni fog ? Nem volt válasz,megyek beöltözni.Erre a műtős fiuk sem válaszoltak,csak halkan hümmögtek.Aztán már a műtőben is voltam.

A műtő asztalon feküdtem letakarva,Csak a fejem ,kezeim meg a jobb lábam volt szabadon.Lágyéknál a conbomról a szőrt leborotválták.Fejem fölé beforditottak 1 fehér rajztábla szerűséget.Középen e fekete nyíl,ami műtét közben meg meg mozdult.Fejem egy tartóba,csak kisanditani tudtam a nagy monitorra.Egyébkényt se láttam már.Vérnyomás mérő felrakva .Kb 2 percenként mérték.Olyan erősen szorított,azt hittem eltöri a karom,pedig nem tápos vagyok.Jobb oldalamnál mellem ült a doki.Kezdünk,pár szúrás érez lágyéknál a combjában.Érzéstelenitő lesz,itt fogom megvágni,fogom felnyomni a katétert az agyba .Különösebb fájdalmaim nem voltak,csak vérnyomásmérő szoritása.Valami értágítót benyomhatott,ugy éreztem leég a fülem,az arom,kiég a szemem.Kb 1 perc és szünni kezdett.Aztán a bal oldalon is volt ilyen.Amikor az agyba ért jöttek a kisebb nagyobb fájdalmak.A doki néha szólt hozzám,most véletlen se mozditsam a fejem.

Már kezdtem türelmetlen lenni.Nyugtatott mindjárt megvagyunk.Már harmadszor kérdeztem,és csak azt mondja ugyan azt.A fájdalmak erősödtek.

Már a halk sírás is erőt vett rajtam.Jobb lenne csak meghalni.

Aztán megszólalt a doki,készen vagyunk.Az összes alvad vérrögöt kiszipogattam,1 értágitót meg beültetett.Kitoltak a műtőből,majd az oda készitet ágyon tovább az intenzivre.A folyosón látom a képeket.Nagy boldogság volt,hogy újra látok.Az inteziven sok műszert akasztottak rám.

Mindent jeleztek ami nem tetszett neki.Tőlük nem tudtam aludni.

A műtétem 1.40 óráig tartott.

Jobbulást a sors társnak.

Intenziven 2 napot voltam.Utána kórházban még 3 at.

Aki eltudja magát látni,nem kell különösebb ellátás,5 nap után mehet,vagy vihetik haza.

aug. 31. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!