Nem fájdalmas amikor az orron át levezetik a lélegeztető gépből jövő légző csövet?
Figyelt kérdés
Csak mert én nem szeretném át élni! Nekem még az is kellemetlen volt amikor az orromból Covid 19 teszthez mintát vettek! Annyira fel tolták az orromba a teszt pálcát hogy mind két szemem annyira bele könnyezett hogy percekig nem láttam! És ez komoly! Ha egy covid 19 tesztnél ennyire bele könnyezik a szemem, akkor a lélegeztető csövet hogy vezetik le az orromon keresztül úgy hogy ne könnyezzek bele? Nem és nem altatnak!#Lélegezetőgép
aug. 29. 17:57
1/6 anonim válasza:
Légeztetőgépre nem kapcsolnak éber embert.
2/6 anonim válasza:
Előfordul, hogy valakinek még éberen kell bevezetni a csövet (pl. nagyon kövér és esetleg nem sikerül elsőre, ezért biztonságosabb még éberen). Nyilván használnak helyi érzéstelenítőket, amennyire tudnak, de - ha rákeresel, találni videót ilyenről - hát látszik, hogy az illető nem élvezi. De hát ha kell, akkor kell.
3/6 Ypszilon1980 válasza:
Nem vagyok intenzíves orvos, de szerintem orron át az elég ritka.
4/6 anonim válasza:
Szádon át lélegeztetnek, nem orron át. Az a kis cső az orrban csak plussz oxigénre való, alig megy fel, nem az agyadig tolják.
Amúgy nem értem a félelmed, milyen apropóból kapnál te ilyet??? 😑
5/6 A kérdező kommentje:
4-esnek! "alig megy fel" Nem fel! Hanem le a tüdő felé megy!
aug. 30. 10:06
6/6 anonim válasza:
De az intubálás nem orron át megy, kérdező, mert az egy fölösleges kör lenne! Az orra akkor van szükség, ha az ember önállóan lélegzik. Ha kívülről lélegeztetik, akkor rögtön a légcsövébe megy. Voltaképpen azt se tudjuk, miről beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!