Ha valakit lélegeztető gépre tesznek vagy intubálnak az ugyanazt jelenti?
1 Intubálásnak nevezzük egy cső bevezetését valamilyen üreges szervbe, szűkebb értelemben azonban a légcső (trachea) biztosítását értik alatta.[1] Ilyenkor egy rugalmas műanyag csövet vezetnek a légcsőbe. Leggyakoribb az ún. orotrachealis intubáció, amikor a tubust a szájon át vezetik be, majd a garaton és a gégén keresztül vezetik le egészen a légcsőig. A másik lehetőség az orron keresztüli intubálás, ezt nasotrachealis intubációnak nevezik.
2 A lélegeztető gép átveszi a lélegeztető izmok szerepét.
A lélegeztetőgép működése során a beteg légzőcsövébe helyezett endotracheális tubuson vagy maszkon keresztül oxigént és levegőt juttat a tüdőbe. A gép beállításai lehetővé teszik a légzési frekvencia, a belégzési nyomás és az oxigénkoncentráció szabályozását, hogy a betegnek megfelelő mennyiségű oxigén és levegő juthasson a tüdőbe.
2 azért vagyok frusztrált, mert felhívtam a figyelmed egy hibádra, és javasoltam egy fontossági sorrendet az ismereteid bövítése terén?
Nem inkább az a frusztrált, aki nyelvtani segítséget személyes támadásnak veszi, és megköszönés helyett egyböl támadásba lendül?
8, bővítése, egyből.
És a 2 után kellett volna egy veszző. Az aki után meg hiányzik egy a.
5# " te meg tanuld meg leírni, hogy előbb. HA már kekeckedsz..."
Elég nehéz német billentyüzettel. Szimpla ékezetekre vannak billentyükombinációk, de duplára (hosszú ö, ü) nincs.
Viszont nektek analfabétáknak a kettö "ugyan az". :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!