Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valakit lélegeztető gépre...

Ha valakit lélegeztető gépre tesznek vagy intubálnak az ugyanazt jelenti?

Figyelt kérdés

2024. jún. 3. 14:29
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%
Aki gépen van, azt biztosan intubálták, de akit intubálnak, nem biztos, hogy gépen van.
2024. jún. 3. 14:37
 2/23 anonim ***** válasza:
67%

1 Intubálásnak nevezzük egy cső bevezetését valamilyen üreges szervbe, szűkebb értelemben azonban a légcső (trachea) biztosítását értik alatta.[1] Ilyenkor egy rugalmas műanyag csövet vezetnek a légcsőbe. Leggyakoribb az ún. orotrachealis intubáció, amikor a tubust a szájon át vezetik be, majd a garaton és a gégén keresztül vezetik le egészen a légcsőig. A másik lehetőség az orron keresztüli intubálás, ezt nasotrachealis intubációnak nevezik.

2 A lélegeztető gép átveszi a lélegeztető izmok szerepét.

A lélegeztetőgép működése során a beteg légzőcsövébe helyezett endotracheális tubuson vagy maszkon keresztül oxigént és levegőt juttat a tüdőbe. A gép beállításai lehetővé teszik a légzési frekvencia, a belégzési nyomás és az oxigénkoncentráció szabályozását, hogy a betegnek megfelelő mennyiségű oxigén és levegő juthasson a tüdőbe.

2024. jún. 3. 14:37
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
1, te meg tanuld meg leírni, hogy előbb. HA már kekeckedsz...
2024. jún. 3. 14:38
 4/23 anonim ***** válasza:
97%
Az 1-es még az anyja se szereti otthon :D
2024. jún. 3. 14:38
 5/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
2024. jún. 3. 14:39
 6/23 anonim ***** válasza:
28%

2 azért vagyok frusztrált, mert felhívtam a figyelmed egy hibádra, és javasoltam egy fontossági sorrendet az ismereteid bövítése terén?

Nem inkább az a frusztrált, aki nyelvtani segítséget személyes támadásnak veszi, és megköszönés helyett egyböl támadásba lendül?

2024. jún. 3. 14:40
 7/23 anonim ***** válasza:

8, bővítése, egyből.

És a 2 után kellett volna egy veszző. Az aki után meg hiányzik egy a.

2024. jún. 3. 14:42
 8/23 anonim ***** válasza:
41%

5# " te meg tanuld meg leírni, hogy előbb. HA már kekeckedsz..."

Elég nehéz német billentyüzettel. Szimpla ékezetekre vannak billentyükombinációk, de duplára (hosszú ö, ü) nincs.

Viszont nektek analfabétáknak a kettö "ugyan az". :DDDD

2024. jún. 3. 14:43
 9/23 A kérdező kommentje:
Bocsáss meg nekem, de ebélek, közben ügyfelekkel beszélek és igen még gyakorizom is! Sajnálom, ha ezzel megsértettem a lelki világod.
2024. jún. 3. 14:44
 10/23 anonim ***** válasza:
95%
11, gondolod, van az ilyennek lelkivilága? :)
2024. jún. 3. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!