Normális ha félrever a szívem 15 másodpercig vagy
tovább?
Figyelt kérdés
Néha rámjön ilyen roham, hogy elkezd összevissza verni a szívem és nem akarja abbahagyni. Nem érzek fájdalmat, de nagyon kellemetlen. Tudom, hogy mindenkinek félrever néha, de ilyen hosszasan? Félek, hogy egyszer nem fog elmúlni, és szívrohamot kapok.
Nálam régen volt ilyen, 20 éves korom körül, nem voltam elhízva vagy ilyesmi, csak nem mozogtam sokat. Egyszer csak kb előzmény nélkül hirtelen minimum dupla olyan sebességgel vert a szívem, mint a normális, elkezdtem izzadni. Az szokta elmulasztani, hogy leültem, leguggoltam és nyugodtan lélegeztem, pár másodperc után dobbant egy nagyot a szívem és helyreállt a ritmus. Utána elkezdtem bringával közlekedni meg hobbi szinten ide-oda bringázni és elmúlt.
Próbálj többet mozogni, több folyadékot inni (vizet) és csökkenteni a koffein és cukorbevitelt. Persze orvoshoz sem ártana elmenni, de kb ugyanazt fogja mondani, illetve esetleg beutal kardiológiára és kapsz egy 24 órás monitorozót amivel ha szerencséd van pont elkapsz egy ilyen rohamot és lesz nyoma papíron is.
aug. 28. 18:22
3/6 anonim válasza:
Nem, nem normális, nem "ver félre" az ember szíve úgy általában. Fordulj orvoshoz, súlyos betegség is lehet. Szívbetegség, pánikbetegség, magas vérnyomás, pajzsmirigy elégtelenség vagy túlműködés, stb.
aug. 28. 18:29
4/6 anonim válasza:
Na először is tisztázzuk A félre ver a szív, helyesebben szívritmus zavar az nem egyenlő azzal hogy felmegy a pulzusod kis időre. Utóbbit tényleg okozhatja a mozgáshiány, míg az előbbit nem igen, és kifejezetten életveszélyes ha így kezdesz sportolni és végképp nem segít. Mindenképp orvos és majd ők felállítják a diagnózist. Ne a gyakorisok tegyék meg távgyógyászattal. És ne ne kezdj el addig többet mozogni még azt orvos nem hagyta jóvá!
aug. 28. 19:05
5/6 veszettkecske válasza:
extrasystole? nem normális, de nem feltétlenül jelent nagy bajt. Nekem ez van kb 25 éve és stressz váltja ki. Nem szedek rá semmit, sportolok 44 F.
Orvos vizsgáljon ki azért.
szept. 11. 15:19
6/6 Barbacsek92 válasza:
Nekem is volt ilyen. Emlékszem 20 éves koromban is előfordult, hogy fekvő helyzetben a torkomban éreztem a szívemet, csak nem foglalkoztam vele... nem sűrűn, pár havonta előfordult.. most 32 évesen a nyáron többször volt ilyen, hetente 3-4 alkalommal is (mikor a 40 fokok voltak), így elmentem magánban kardiológiára. Múlt hétre volt időpontom, ahol megállapították semmi bajom (EKG, ultrahang). Nem volt jó a vérnyomásgyógyszerem valószínű, szintén múlt héten újat írt fel a háziorvosom (meramylról tanydonra) és elmúlt a bedobogás is, sőt abszolút nem érzem hogy lenne szívem.. nem hallom.. ha feljebb megy a pulzusom akkor érzem, de alap helyzetben már nem. Vérnyomásod rendben van?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!