Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Használjátok rendszeresen még...

Használjátok rendszeresen még a maszkot?

Figyelt kérdés

Csak csupán érdekelne, hogy van-e rajtam kívül esetleg olyan, aki rendszeresen használja a maszkot, pl. buszon, villamoson, esetleg boltokban?

;)

aug. 24. 18:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
54%
Kórházakban igen.
aug. 24. 19:00
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
Én nem, de a tömegközlekedésen szoktam látni maszkos embereket.
aug. 24. 19:01
 3/14 Kroms ***** válasza:
30%
Én akkor sem használtam, amikor kötelező volt, mert nem vagyok rabszolga. Amúgy látok a mai napig elvétve pár őrültet, aki önként kínozza magát vele.
aug. 24. 19:02
 4/14 A kérdező kommentje:
#3, Merre az összefüggés a maszk és a rabszolga között? Illetve miért őrült, aki maszkot hord?
aug. 24. 19:48
 5/14 Kroms ***** válasza:
42%
Régen a rabszolgákra maszkot raktak, hogy ezzel is személytelenítsék és megszégyenítsék őket. Most is ez volt a cél 2020-22-ben, miután köztudott volt, hogy az orvosi maszk amúgy simán átengedi a mikrobákat. Műtőben dolgozó orvosoknak van értelme felvenni, hogy ha tüsszentenek/köhögnek, ne a nyílt sebbe menjen a nyáluk - ennyi. Ezek után talán nem kell részleteznem, miért őrült, aki önként hordja.
aug. 24. 20:06
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
Rendszeresen nem, de most pl eszméletlen náthás vagyok, úgyhogy így tömegközlekedtem.
aug. 24. 20:19
 7/14 A kérdező kommentje:
#5, Hm, igazából ez érdekes, de persze, elfogadom. Alapvetően annyi véleményem van, hogy kb. egy helyzetben vagyunk az orvosokkal, mert valójában a maszk segítségével, mi is ugyan azt küszöböljük ki, amit ők - tehát az embertársunk felé irányuló nyálcseppeket, tüsszentéseket. De persze nem befolyásolás a célom, a véleményem is szubjektív.
aug. 24. 20:38
 8/14 Kroms ***** válasza:
53%

Ez vitatható... Amennyire tudom, a legtöbben azért veszik fel utcára, mert azt hiszik, megvédi őket a betegségektől (vagy másokat az övéktől). Pl. #6 is úgy tűnik, azt gondolja, hogy a náthája valahogy átterjed másokra, ha nincs rajta maszk...

A köhögés/tüsszentés meg olyan, hogy maszk nélkül sem kell mások irányába csinálni. Műtősöknek nincs választása, mert csak egy irányba nézhetnek, a kezük pedig foglalt.

aug. 24. 20:45
 9/14 anonim ***** válasza:
81%
Nem használok már.
aug. 24. 20:46
 10/14 anonim ***** válasza:
68%
8, nem köpködök szanaszét semmit, ha nem muszáj. Én covid előtt is felraktam, 25 éve rajtam van az intenzíven, pedig szabadon vannak a kezeim...
aug. 24. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!