Bal kar, láb, most már bal fül felé kisugárzó zsibaddás?
Egy hete kezdodott, hogy arra ebredtem, hogy az egyik kezem teljesen le van zsibbadva.
Aztan ez elmult.
Nem tudom, hogy ezzel osszekapcsolodik-e. De kozben napok ota fajt a szemem. En szemszarazsagra tippeltem, de sokszor a szemem mogott is fajt. Sok csepegtetesre amugy ez szinte teljesen megszunt.
Azonban tegnap este ota ujra zsibbadok. Ejjel kezdodott, de ma mar napkozben is erzem. A bal kezem ujjain nagyon durvan, meg a felkaromban.
De most mintha mar a bal fulem, arcom fele is ereznem.
Lehet ez vmi rossz becsipodes is?
Olvasgattam es azonnal Sm meg hasonlokat talaltam. Azota egy panikban vagyok.
😅
Szerdan megyek szemeszetre, de azon gondolkodom, ha holnapra sem javul bemegyek a surgossegire.
26/ nő
A szememmel sokszor volt.
Ha nem ittam eleget, akkor sokszor pislogásra, képernyőre nagyon érzékeny lett. Volt hogy ebből alakult migrénem.
Viszont zsibbadni soha nem zsibbadtam.
Nem volt SM-es a családban.
Nem vagyok rosszul.
Csak már attól, hogy pánikolok.
Igazából csak zsibbadok.
Nem fáj, csak mintha hangyák mászkálnának.
A legjobban a bal kezem 4 ujjában érzem.
Sokkal egyszerűbb okok is állhatnak a háttérben, például egy nyaki porckorong probléma, valamilyen alagút szindróma (nem csak csuklóban van olyan). Először is nyugodj meg, utána pedig amint teheted, menj el orvoshoz, valószínűleg be fog utalni ortopédiára, reumatológiára ill. neurológiára (ezek közül valamelyikre vagy többre). Engem anno hasonló tünetekkel mindhárom helyre beutalt. Az ortopédiával mega reumatológiával ugyan nem sokra mentem, de a neurológián kifogtam egy alaposabb orvost, aki elküldött nyaki MR-re - nálam a nyaki gerincem okozott alapvetően gondot, és amiatt lett alagútszindrómám is. Rendbehozható vagy karban tartható, attól függ, mi van a hátterében (nekem poszt-Scheuermann szindróma, ami miatt csak karban lehet tartani).
Nagyon vacak érzés, tudom, hogy az ember milyen könnyen pánikba esik az ilyesmik miatt.
"Most pl ledőltem és szinte teljesen megszűnt."
Egyre valószínűbbnek tartom, hogy nyaki gerinc vagy karfonat probléma lesz ott. Egy SM tünetei nem múlnának el testhelyzetváltoztatástól. (4-es vagyok).
Most már kezdek cukorra is gyanakodni.
Inzulinrezisztenciám van.
Ma reggel olyan rosszul voltam, nehéz koncentrálni, volt majdnem ájulás közeli élményem. Mintha messzire homályosan látnék.
Megmértem a cukrom délután 5.4.
Már nem tudom őszintén mire gondoljak.
Szerdán megyek a szemészetre.
Köszönöm!
Azt még tudni kell hogy nagyon stresszes időszakon vagyok túl.
Előfordult egy bő hónappal ezelőtt, hogy szorongáshoz hasonló tüneteim voltak.
Igazából, már tényleg néha azt gondolom, hogy a valós problémáim mentálisan 50%al rontom.
A zsibbadás sokat javult. Azt vettem észre, hogy sokat számít, hogy milyen pozícióban vagyok. Igy tényleg valami becsípődésre gondolok.
A szemem viszont kb. egy hónapja furcsa. Mintha sokszor nem látnék rendesen.
És így, hogy együtt jött a zsibbadással és én marha utána olvastam a google doktorral…🥹 Azóta megint egy pánik vagyok, hogy mi van ha sm.
Már néha bebeszélem magamnak. Szóval veszek 10 de inkább több mélylevegőt, elmegyek szépen szemészetre szerdán. És ha ott mondanak valamit akkor továbbviszem a dolgot.
De nagyon hálás vagyok! ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!