Könyökhajlatból vett vérvétel után mikor szabad levenni a kötést onnan?
Mennyi idő múlva?
Egy időben rendszeresen jártam vért adni, és tudom, hogy a véradás sokban különbözik a vérvételtől, pl. mennyiségében, de egyszer véradáshoz sorbanállás közben nézelődtem körbe, és hirtelen üvöltésre lettem figyelmes: egy már végzett a véradással vki tán nem várt utána elég időt vagy vérzékeny volt, de számomra, látványként volt traumatikus a jelenet, hogy spriccelt a vér a könyökhajlatából, akkor majdnem megfutamodtam a véradás elől, de persze megnyugtattak, hogy ez nem jellemző, és tényleg azóta sem láttam ilyet újra.
Viszont azóta nem merem levenni magamnak a vérvétel utáni tapaszt sem, pedig tökre zavar, szóval örülnék vmi konkrét számnak, adatnak, hogy mennyi idővel vérvétel (!) után nem gond levenni a kötést biztosan.
Szerintem akit láttam véradáskor, neki a könyökhajlatából spriccelt a vér, de igaz, hogy elég messze álltam tőle, és nem láttam pontosan, meg nagyjából lefagytam az iszonyat sok vér láttán, de rögtön sokan ugrottak oda hozzá segíteni neki, én meg épp sorrakerültem és majdnem elájultam a rengeteg vér láttán, szóval valahol vicces, hogy miért engem traumatizált, de konkrétan tán pont azért, mert aztán akihez sorban álltam elviccelte a dolgot, már nem tudom, mivel, hogy nyugi, ez nem jellemző itt, ne izgulj, nem lesz semmi gond, mert szerintem látta rajtam, hogy vagy elájulok, vagy meggondolom magam és elmenekülök a véradásról... Szóval maradtam, és mindenki ilyen kedvesen-viccesen-felszínesen nyugtatgatott, aztán úgy mentem el onnan, hogy nem is tudtam meg, hogy pontosan mi történt, de azt mondta mindenki, hogy vszeg vérzékeny volt az illető.
Az tényleg fura amúgy, hogy tényleg nem kéne spriccelnie...
Lehet, hogy tán véradás után megvágta magát vmivel esetleg és ezért spriccelt...? Erre eddig nem is gondoltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!