Az egészségügyi dolgozóknak kötelező tetszikelve magázni a betegeket, vagy csak én futok bele mostanában mindig ilyen orvosokba, asszisztensekbe? Udvariasabbnak érzik, vagy én lettem öreg?
Figyelt kérdés
Az OMSZ mentődiszpécserek is még a szülő nőt is tetszikelik. Miért hangzik ez nekem olyan borzalmasan?aug. 16. 23:03
11/19 Ypszilon1980 válasza:
Én ezt a szót nem használom, de szinte mindenkit magázok 10-12 felett, jó, ha 10 alatti gyerek jön, őt nem.
13/19 anonim válasza:
Akik nem értik mi a baj, segítek: "Legyen szíves..." vagy "Kérem..." csinálja ezt és azt. Kérdező, én értelek, lábrángást kapok ettől, de rettentő lassan tűnik el az állami ellátásból. És nem, időseknél sem efogadható, sem a "Kati néni bevette már a gyógyszerét?". De úgy látom a fiatalabb generációt már a "modern" normák szerint tanítják kommunikálni, szerencsére.
15/19 A kérdező kommentje:
#11 igen, nő vagyok.
Sajnos magánellátásban és fiatalabb orvosnál is előfordul a jelenség. Legutóbb egy velem kb. egyidős doktornő tetszikezett.
#12 Nem ez a legnagyobb gondom. Csak a legnagyobbal szabad foglalkozni?
aug. 18. 23:15
16/19 anonim válasza:
Hát ennyi önbosszantást nem ér meg a nemlegnagyobb.
17/19 anonim válasza:
"Miért hangzik ez nekem olyan borzalmasan?" Azért, mert tényleg borzalmas. Ennek ellenére elég általános. A 13-as válaszolónak teljesen igaza van: én 76 évesen is összerándulok ha felnőtt ember tetszikezik, vagy nénizik. Én fiatal koromban sem beszéltem így a nagyon idősekkel sem. A rokonságban/bizalmi kapcsolatban viszont ez volt az elfogadott.
18/19 anonim válasza:
6# Ez jó ötlet ""Tessék már kiírni fájdalomcsillapítót is..." de én inkább így mondanám: Tessék szíves lenni felírni a fájdalomcsillapítót is!
Ettől biztos kirázná a hideg, és elgondolkozna 🤣
19/19 anonim válasza:
Dehogy rázná ki a hideg, az összes falusi egyszerű ember így szól hozzá. Ott ez a stílus. Nem mindenki urbánus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!