Feltétlenül vigyem orvoshoz? (5 hós baba)
Figyelt kérdés
Kislányunk 5 hónapos múlt,kicsit váladékozik a szeme,és taknyos.Csak anyatejes.Orrváladékának a legeleje reggel halványsárgás,utána már egész nap átlátszó.Szeme már máskor is könnyezett kicsit,tejcit csepegtettem bele,meggyógyult,most is ezt tesszük.Orrába kap Baby sterimart.Láza nincs,36,7.Nem rekedt be.Az orvos nagy az antibiotikum mellett van,ezért vacillálok,várnék még 1-2 napot.Szerintetek?2010. nov. 2. 10:49
1/3 anonim válasza:
Ha az orrváldék halványsárgás, az lehet gennyes homloküreggyulladás, vagy arcüreggyulladás jele is. Én nem várnék kedves anyuka.
2/3 anonim válasza:
Porszívózod az orrát? El van neki dugulva? Ha el van dugulva az orra, akkor érdemes orvosnak megmutatni, mert akkor már nem elég a vizes hígítás az orrába, esetleg orrcseppre is szükség lehet. A szeme az eldugult orrától is könnyezhet. Nekem az orvos, babáknak való Nasivint javasolt ilyenkor. Egyébként ha nem zöldes a váladék, lehet, hogy nincs szükség antibiotikumra. Viszont a torkába is bele kellene nézni, hiszen lehet mandulagyulladása és az ha még nem gennyes, nem okoz lázat és rekedtséget sem. Sőt, sokszor fájni is csak már a gennyesedésnél szokott. Kívülről nehéz megítélni, hogy kell-e antibiotikum vagy sem. Tehát jobb elvinni 100x fölöslegesen, mint egyszer későn.
3/3 A kérdező kommentje:
Nincs eldugulva az orra,kap rajta levegőt és porszívózzuk neki persze.Nincs túl sok váladék benne,már néhány napja folyamatosan szívjuk neki.torka nem piros,eszik is szépen.
2010. nov. 2. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!