TAJ szám mikor lesz újra érvényes?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma küldte ki a NAV a levelet hogy érvénytelen lett a TAJ számom. Jövő héten kötöm meg az egyetemmel a jogviszonyom, tehát újra diák leszek. Annyi kérdésem lenne, hogy ez csak azután lesz érvényes újra, ha kifizetem a tartozásom, vagy már onnantól hogy megkötöm az egyetemmel a jogviszonyom?aug. 14. 06:13
1/5 anonim válasza:
A TAJ-számod érvényessé válik automatikusan a jogviszonnyal, viszont visszamenőleg ki kell fizetned a tartozást, vagy egyre halmozódni fog és végén hatalmas bírságra számíthatsz... minél előbb vedd fel a kapcsolatot a NAV-val.
2/5 anonim válasza:
Érvényesnek érvényes lesz újra, viszont nem nullázza ki az eddig felhalmozott tartozásodat, azt ki kell fizetni.
És mielőbb tedd meg, mert csak növekszik és úgyis behajtják.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :]
aug. 14. 06:42
4/5 anonim válasza:
1, semmiféle bírságot nem kell fizetnie. Késedelmi pótlék lesz az összegen esedékességtől a fizetés napjáig, amit egy évben egyszer ír elő a NAV.
5/5 anonim válasza:
#4 Gyakorlati szempontból, laikusként használtam a bírság szót. Nem vagyok könyvelő, te meg ne légy autista! Ennél a kérdésnél semmi relevanciája nincs, hogy pontosan micsoda...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!