Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Strepfen szopogatót tabletta...

Strepfen szopogatót tabletta után 3 órával vehetek be Advil Ultra Forte-t?

Figyelt kérdés

Hólyagosra van gyulladva a torkom, minden nyelés fáj. Mivel ma már nem tudtam elmenni a háziorvoshoz, így a gyógyszertárban kértem rá valamit. Strepfen szopogató tablettát kaptam és mondtam, hogy mellette Advil-t szednék. A gyógyszerész nem mondta, hogy nem szabad, csak azt, hogy a szopogató tablettánál tartsam be a napi maximális adagot. Itthon elolvastam a betegtájékoztatót és ez van benne:

acetilszalicilsav, egyéb nem-szteroid gyulladáscsökkentők (gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók), egyidejű alkalmazása kerülendő, mert ez fokozhatja a mellékhatások kockázatát.

Az Advil ugye nem-szteroid gyulladáscsökkentő, így nem tudom, hogy mennyi időnek kellene eltelnie a kettő között. Valaki tudna segíteni?

aug. 9. 12:13
 1/2 anonim ***** válasza:
Én simán bevettem mellé az Advilt,eszembe sem jutott, hogy ne tehetném. Igaz nekem ezek a szopogató tabletták nem hatnak, csak az ízük jók. Az Advil Forte enyhítette csak néhány órára a torokfájást. Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, igaz nem is ész nélküli mennyiséget kapkodtam be.
aug. 9. 12:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem sem igazán okozhat gondot, főleg órákkal később. Borzalmasan fáj, szóval be fogom venni. Nagyon remélem, hogy csak a klímára fáztam rá és nem vírus, mert féltem a 2 évesemet 🙁.
aug. 9. 12:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!