Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aki napi hat üveg sört iszik...

Aki napi hat üveg sört iszik az alkoholista?

Figyelt kérdés
Kb minden nap
aug. 4. 10:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted.

Viszont minden hivatalos, szakmai szempont szerint ez mar alkoholizmus. Az nem az elvonasi tunetekkel kezdodik, az mar a legalja.

aug. 4. 11:21
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

8. Ha nem mondod...

Leírtam, hogy ahhoz, hogy valakiről ki lehessen jelenteni, hogy alkoholista, nem elég annyi, hogy napi 2 vagy 1 egységnél többet iszik. Azért nem írtam, hogy napi 6-al biztosan az.

aug. 4. 13:35
 13/15 anonim ***** válasza:
74%
Igen. Egyértelműen az.
aug. 8. 10:52
 14/15 anonim ***** válasza:

A tankönyv szerint alkoholista, aki rendszeresen fogyaszt alkoholt, mennyiségtől függetlenül annak számít. (Napi egy doboz is annak számít)

Aki napi 6 sört megiszik arra én is azt mondanám, hogy alkesz függetlenül attól, hogy berúg-e tőle vagy nem. Ha fél liter egy doboz az 3 liter egy nap. Ennyi folyadékot kell inni alapból egy nap, de nem alkohol formájában.

Én idén eddig 3-szor ittam alkoholt és mindig 1 pohár bor volt csak. Alkoholos italt pedig kb. 4 éve nem vettem saját fogyasztásra, csak ajándékba egy pár üveg rövidet.

Nekem nem hiányzik a pia, de sokaknak muszáj minden nap meginni a kis adagjukat mégha részegek nem is lesznek.

aug. 8. 21:56
 15/15 anonim ***** válasza:
6 sor az 3 liter! Az rengeteg. Persze h alkoholizmus. Egy egyetemi tanarom ugy fogalmazta meg amugy h “alkoholista az, aki nem tud alkohol nelkul elni.” Roviden ez a lenyeg.
aug. 9. 02:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!