Miért iszik az apám?
Normális család vagyunk, szüleim szeretik egymást, nem veszekednek, dolgoznak mindketten.
Még is lemegy neki napi 1 üveg bor. (vagy néha más)
Ha anyám rászól, 1 napot kihagy, majd folytatja.
Megkérdeztem tőle múltkor hogy miért iszik, de nem tudott rá válaszolni, mindig talál valami pitiáner okot rá pl. ma kitakarítottam a hűtőt és ezért.
Anyával már sokszor leültünk vele beszélni, azt mondja változtat de ez pár napig tart, aztán ugyanúgy megy minden tovább. Mellette láncdohányos is és nem érdekli az egészsége. Nagyon sokszor sírtam már miatta, kiskorom óta ez egy mély törést okozott bennem, aggódom érte minden nap. Alapvetően jó ember és mindig segít itthon, ha iszik se agresszív, elvonul. Csak egyszerűen nem értem, hogy miért jó ez neki hogy tönkreteszi az egészségét és lelkileg minket is. A baj az, hogy ő nem akar változtatni, neki kényelmes ez az életmód. Mit lehetne tenni?
Az élete elemi részévé vált az alkohol, ilyenkor már nagyon nehéz abbahagyni. Nehezen érti meg aki nem volt szenvedélybeteg, gondolj bele, hogy ugyanolyan természetes, "rutinszerű" dolog neki meginni egy üveg bort, mint pislogni vagy levegőt venni, és ha nem történik meg, úgy érzi mintha valami nagyon hiányozna, vagy nem lenne rendben. Hiányzik neki a bódultság amit okoz, de még az íze is, az hogy elkortyolgassa. Ez is ugyanúgy alkoholizmus mint a mindennapi fetrengés a kocsmában.
Beszélni kell vele, közösen, őszintén, közbelépés-szerűen. Rengeteget fog tagadni és kifogásokat gyártani, erte készüljetek. Nincs a családnál jobb motiváció az alkoholról való leszokáshoz, csak szüksége van egy wake up call-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!