Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi van ha a vizeletemben a...

Mi van ha a vizeletemben a meg engedett 34-szerese a baktériumok száma?

Figyelt kérdés
Ma (2024.07.19.) reggel voltam "NAGY" vérvételen laborban. És vizelet mintát is kelletett le adnom! És ma délután 3/4 kettőkor az EESZT-be megérkezett a reggeli labor eredményeim! Ahol a következő sorok is felvoltak tüntetve! "Általános vizelet: Bactérium : 34500 * < 1000" Vagyis a meg engedett 1000 vagy 1000-nél kisebb érték helyett 34500-as számú baktérium értéket mutattak ki a szervezetemben, a vizeletemből. Ezen kívűl még a kimutatható Fehérvérsejt: 22 * < 5. Tehát a fehérvérsejt 5 nél kisebbnek kéne lennie de ez is 22! Mit jelent ez a két adat? És kell-e foglalkozni vele? Legközelebb orvoshoz csak 2024.07.22.-én hétfő délután tudok le menni. Le kell-e mennem a házi orvoshoz? És a házi orvos fog-e további vizsgálatokat kérni? És ha igen akkor milyen vizsgálatokat fog kérni? Egyáltalán kell-e agodnóm?

júl. 19. 16:01
1 2
 1/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nő, ffi vagy? Kell foglalkozni vele. Hát ha lelkiismeretes, akkor kér tenyésztést és kiderül milyen baktérium és mire érzékeny, felír AB-t, beszeded és ennyi.
júl. 19. 16:18
 2/13 anonim ***** válasza:
Van egy húgyúti fertőzésed. Persze, hogy kell foglalkozni vele. Aggódni nem kell, többnyire egyszerűen rendezhető. Menj el az orvoshoz.
júl. 19. 16:20
 3/13 A kérdező kommentje:
1-esnek! 46 éves, férfi! Budapesti lakos vagyok! Mi az a AB?
júl. 19. 16:20
 4/13 anonim ***** válasza:
AB=antibiotikum
júl. 19. 16:23
 5/13 A kérdező kommentje:
2-esnek? Mi az a húgyúti fertőzés? Igen gyakran járok WC-re? Sőt a vizelet inkontinenciám ismert! Sőt tovább megyek! 2-es típusú diabéteszes vagyok. De az éhomi vércukrom az rendben van / volt. Mert az 5,1 mmol/l volt.
júl. 19. 16:24
 6/13 anonim ***** válasza:

Antibiotikum.

júl. 19. 16:25
 7/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
AB=antibiotikum. Azért is kellene tenyésztés, sőt újabb vizelet, mert a bakt. akár bőrről is odakerülhetett, vagy nagy wc-zés után, stb., ezt megismételni kellene úgy, hogy előtte jól meg kell mosni minta előtt. A nagy melegtől is lehet, hogy ennyire elszaporodnak a kórokozók. Fehérvérsejt viszont már problémásabb, az vagy vese probléma, vagy alsó húgyúti rendszer probléma, esetleg prosztata gyulladás.
júl. 19. 16:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem kell megijedni. Az antibiotikum segíteni fog. Hétfőn ír fel a házi orvos.
júl. 19. 16:44
 9/13 A kérdező kommentje:
7-esnek. Mi az a prosztata? Bocsi de nem vagyok jártas alsó légutakban. A jobb vesémmel már korábban is voltak problémáim! Kétszer is vese követ találtak a jobb vesémbe. De most nincs vese fájásaim, sem vese görcseim nincsennek!
júl. 19. 16:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Na jó, tudod, hol szórakozz, troll!
júl. 19. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!