Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Külső hallójárat gyulladásra...

Külső hallójárat gyulladásra paraffin olaj?

Figyelt kérdés

4 napja fáj a fülem, valószínűleg huzatot kapott. Nem használ se a kövirózsa se a meleg só. Néha már picit bedugul. Ma a háziorvos azt mondta tegyek bele paraffin olajat attól meggyógyul. Az nem fülzsírra van?

Meg olyan mintha lenne valami a fülemben folyadék, de nem folyik. Nem folyamatosan fáj de sokszor egy nap rákezd, meg van hogy nyilal bele. Hajat mostam szombaton nem tudom nem e belement a víz, most megint hajat mostam ügyelve a fülemre, és furcsa mégis mintha víz lenne benne. Meg azóta már tompábban is hallok.

Tegyek akkor a paraffint bele vagy gyógyszertárba kérjek valami rá való dolgot?

Fülészetre kB 2 hónap múlva adnának időpontot.

júl. 16. 18:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Belsőleg gyógyítsd, egyél könnyebb ételeket (zöldségek, gyümölcsök), igyál több vizet, gyulladáscsökkentő gyógyteákat (cickafark, kamilla, körömvirág, hagymatea) hogy lehúzza a gyulladást.

A gyulladás mögött általában fertőzés áll.

Napközben vagy lefekvés előtt infrázd meg.

Ha rendbe jött, időnként (kb. 3 havonta) tisztítsd ki a füledet.

https://www.youtube.com/watch?v=V7NBuyn36Qs

júl. 16. 20:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Bármilyen jellegű olaj jó bele ami feloldja a beragadt fülzsírt (olívaolaj, babaolaj), de legtöbben a paraffinolajat javasolják, egy 5-6 cseppet 10-15 percig benntartva. Fordítsd oldalra a fejed hogy ne folyjon ki, aztán ha letelik az idő rakjál a füledre egy zsebkendőt és oda folyasd ki.
júl. 16. 20:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!