Kérdés a transznemű nőkhöz vagy akik szeretnének erre az útra lépni: a szőr növekedést tudja befolyásolni valamelyik hormon?
Senki sem fog gazdaggá tenni! Te magad teheted azzá.
Látszik hogy te sem értesz az egészből semmit...
Dehogy magyarázom! Majd te utána olvasol, ha érdekel.
Viszont az látszik, hogy nem érdekel, mert full tájékozatlan vagy a témában. Annyit segítek, hogy ne az M1-Origo vonalon keresgélj... :)
#kérdező
csak hogy első kézből is kapj vàlaszt.
transznemű nő vagyok, kicst több mint négy éve hormonteràpiàn
a testszőrzet a tesztoszteron hatàsàra indul növekedésnek, a szörtüszők mindenkiben megvannak csak míg a lànyoknàl a pubertàs alatt nem aktivizàlódnak addig a fiuknàl a pubertàs alatt hirtelen megugrik a tesztoszteron termelés ezért a tüszők aktívabbà vàlnak és beindul a szőrnövekedés
akinél ez beindul annak sajnos màr aktívak maradnak
a transz nők a hormonteràpia alatt többnyire két készítményt szednek ösztrogént és tesztoszteron blokkolót az utobbi hatàsa (típustó függően) vagy a termelést blokkolja, gàtolja vagy a hormon hasznosulàsàt, beépülését gàtolja
a blokkoló hatàsàra a szőr növekedés nem àll le de, az üteme lassul illetve a szőrszàlak erőssége, vastagsàga gyengül
a végleges megoldàs az a lézeres vagy elektrolízises szőrtelenítés ami magàt a szőrtüszőt roncsolja, teszi inaktívvà hogy többet netudjon szőrszàlat növeszteni
remélem tudtam segíteni
üdv
Niki
Kedves Niki!
Köszönöm.
Előre bocsájtom, hogy nem én vagyok transz, hanem a párom.
A lábán mindenképp láthatóan puhább a szőrhrt hatására.
Azt meg azért ne higgyük, hogy ennyire kategórikus a szőr növekedése, még a cisz populáció esetében sem.
Tökre függ attól is, hogy milyen a genetikád. Még ha tök korán kezdted a hormonokat, akkor is van ám olyan, hogy ezt dobta a gép.
Vannak cisz nők (általában az egyenlítő közelébeni etnikai csoportokban) akiknél annak ellenére, hogy ösztrogén alapú pubertáson mentek át, durva és sötét szőr nő. Nem véletlen, hogy az araboknál ekkora biznisz a cukorgyanta. Csak nem beszélnek róla, mert ez kényes téma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!