Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy kell értelmezni a cukorte...

Hogy kell értelmezni a cukorterheléses eredményem?

Figyelt kérdés
Pcos miatt volt cukorterhelésem és nem értem az eredményt, vagyis, hogy miért van kihúzva a referenciaérték. A cukor előtti glukózomnál ott van a normál tartomány meg a 120 perc után is ott van a normál tartomány ami kissé eltér a cukor előttitől. Viszont az inzulinnál, ami a lényeg, csak a cukor előtti normál tartomány van feltüntetve a 120 perc utáni ki van húzva, így nem tudom, hogy most jó-e vagy sem. A cukor előtti normál tartomány inzulinnál ez: 3,0-25,0 , aminél teljesen normális volt az inzulinom 9,3. 120 perc után viszont 42 lett az inzulinom, de nincs hozzá írva normál tartomány, így nem tudom mennyire rossz ez. Orvoshoz majdnem egy hónap múlva kaptam időpontot, hogy mehetek vissza az eredménnyel, de kíváncsi lennék, hogy mégis mennyire rossz ez. :(
2010. okt. 31. 18:15
 1/2 anonim ***** válasza:

"Az inzulinterhelés 120. perces eredménye emelkedett értéket mutat (22-ig normális). Így nagy valószínűséggel inzulinrezisztenciája van. Ez az állapot gyakran jár túlsúllyal, ebben az esetben fokozott fizikai aktivitás, gyakori kis étkezések javasoltak. Illetve tervezett teherbeesés előtt policisztás ovárium szindróma okozója is lehet."

Szia: ezt a választ egy beteg kérdésére válaszolta az orvosa. Ugyhogy azért elkezdheted a diétát. Ártani nem fog.

2010. okt. 31. 18:42
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, most már látom, hogy eléggé magas lett az inzulinszintem. Igyekszek kevesebb szénhidrátot bevinni naponta, vagyis többször eszek kisebb adagokat, így mondta az orvos, plusz metformint szeretne felírni. Elhízva nem vagyok (49 kg 157 cm-hez), de igyekszek is tartani ezt. :)
2010. okt. 31. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!