CT vizsgálat ki tudja mutatni a gyomor, vagy nyombélfekélyt?
Figyelt kérdés
Tavaly műtöttek, eltávolították az epehólyagomat, de pár hónapja visszajöttek a tüneteim. Jobb bordaív körüli fájdalom, amely hátba sugárzik, és időnként középtájt is fáj a gyomorszájnál, gyakran érzem, hogy odabent éget valami, gondolom a sav. Emiatt elmentem ultrahang vizsgálatra, ott ezeken a területeken nem láttak semmit, viszont találtak valamit a mellékvesémen. Gasztros dokit felkerestem, most mindkét panasszal elküldött CT vizsgálatra. Kíváncsi vagyok, hogy a CT csak azt látja, ha mondjuk az epeútban újra kő van, vagy pedig azt is, ha fekély okozza a panaszokat? Gondolom, ha a CT látja a fekélyt, akkor a gyomortükrözést sem fogom megúszni.júl. 10. 09:19
1/1 anonim válasza:
Mindenképpen fognak csinálni tükrözést is, a CT ebben az esetben nem 100%-os biztonságú.
Én, mint daganatos beteg, mindig csak a tükrözés után nyugszom meg, az orvosom szerint is az a 100%. (Gyomor és vastagbél tükrözésre szoktam menni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!